Сърбия на 99% си осигури място на финалите на световното първенство в ЮАР. В сблъсъка между фаворитите в група 7 с Франция "орлите" на Радомир Антич постигнаха стратегическо равенство 1:1, което ги утвърди на върха в класирането и само някакво чудо в оставащите два мача може да ги измести оттам. Французите, които почти цял мач играха с човек по-малко заради червен картон на вратаря Лорис, са втори и ще трябва да минат през баражите.

Сърбите поведоха още в 13-ата минута с гол на Ненад Милияш от дузпа. За нарушението срещу Никола Жигич стражът на "петлите" Уго Лорис беше изгонен от рефера Розети и максимално утежни ситуацията на тима си. Селекционерът Доменек пък се принуди да прекрои схемата си и извади Жиняк, за да пусне резервния вратар Манданда.

В 31-ата минута Анелка стреля от 25 метра, Стойкович не можа да улови топката и за Тиери Анри не беше трудно да я насочи в мрежата.

През второто полувреме сърбите не рискуваха да търсят победата, която и на теория щеше да ги прати на ЮАР, а французите действаха предпазливо с 10 човека. В последното време Данко Лазович си изпусна нервите и също видя червения цвят.

В класирането Сърбия има 19 точки от 8 мача, Франция е с 15, следват Австрия, Румъния и Литва./БЛИЦ