Кипър не успя да ни помогне в борбата с Ейре за второто място в нашата група 8. Домакините загубиха с 1:2, като звездата на ирландците Роби Кийн реализира победното попадение в 83-ата минута.

Гостите от Ирландия поведоха в резултата чрез Кевин Дойл още в 5-ата минута, но Елия изравни в 30-ата и запази надежди за нашите национали, че могат да разчитат на подкрепа от страна на кипърците. Само седем минути преди края на двубоя обаче отново Роби Кийн се превърна в герой за страната си и донесе трите точки за Ейре с победния гол за крайното 2:1.

Ейре поведе в резултата още в 5-ата минута с гол на нападателя Кевин Дойл. Само 2 минути след това обаче домакините можеха да изравнят. Алонефтис центрира към Окас, който стреля с глава, но вратарят на ирландците Шей Гивън се намеси блестящо. В 30-ата минута настойчивостта на Кипър даде резултат и този път Гивън бе преодолян. С хубав изстрел Елия успя да матира стража на гостите.

Възпитаниците на Джовани Трапатони започнаха агресивно второто полувреме и в 46-ата минута Дъф центрира към Стивън Хънт, но ударът с глава на халфа не намери очертанията на кипърската врата. В 50-ата минута Роби Кийн свали топката с глава за Уилън, който шутира от въздуха, но вратарят на домакините Августи изби топката.

В 62-ата минута бе един от най-спорните моменти в мача. Окас падна в наказателното поле на Ейре след съприкосновение с Ричард Дън, но реферът прецени, че няма основание да отсъди дузпа за Кипър. Роби Кийн все пак донесе ценната победа на Ейре с гол в 83-ата минута. Нападателят на Тотнъм бе изпуснат от защитата на Кипър и прати топката в мрежата с глава след центриране на Дъф./БЛИЦ

Кипър - Ейре 1:2
0:1 Дойл (5), 1:1 Елия (30), 1:2 Кийн (83)

Кипър: Августу, Кристу, Хараламбос, Авраам, Алонефтис, Илия, Окас (90-Кристофи), Харалампидис, Михаел (71-Александру), Николау, Сациас (90-Марангос),

Ейре: Гивън, Леджър, Килбан, О'Шей, Дън, Уилън, Дъф, Андрюс, Хънт (67-МакГийди), Дойл (75-Фолан), Кийн

Жълти картони: Авраам, Елия (Кипър); Фолан (Ейре)
Съдия: Томас Айнвалер (Австрия)
Стадион: "Нео", Никозия