Херта с Валери Домовчийски се класира трудно в групите на Лига Европа, елиминирайки Брьондби в края на реванша от плейофната фаза. До 80-ата минута двата отбора играеха при резултат 1:1, но в последните десетина минути Херта стигна до две попадения в мрежата на датчаните и до крайния успех с 3:1, който изпрати Домо и компания в групите след общ резултат 4:3 от двете срещи.

Българският национал започна сред титулярите на домакините и престоя на терена до 60-ата минута. За разлика от първата среща, когато вкара гол, тази вечер Домо нямаше шанс да порази вратата на Брьондби.

След загубата с 1:2 в Дания преди седмица днес Херта се нуждаеше на всяка цена от победата, за да излезе краен победител. Срещата на "Фридрих Лудвиг Ян Шпортпар" започна лошо за домакините, които бяха наказани в 51-ата минута от Мортен Расмусен. При това положение Домо и компания трябваше да вкара три безответни гола в мрежата на Брьондби, за да продължи напред. С невероятен финален щурм това се случи, въпреки че феновете на Херта не вярваха мечтата им да се сбъдне.

В 75-ата минута Гойко Качар изравни, а в 80-ата Пал Дардай даде преднина на домакините - 2:1. Така ценното 3:1 за Херта донесе Гойко Качар, който вкара второто си попадение в мача в 86-ата минута. /БЛИЦ