Аржентинецът Херман Пиетробон ще играе под наем в Берое, научи БЛИЦ от сигурни източници.

26-годишният нападател подсилва тима на Илиан Илиев, след като ръководствата на "армейците" и на отбора от Стара Загора се разбраха за сделката. Както е известно, Пиетробон премина от Пирин в ЦСКА през зимата, но така и не записа участие в официален мач на "червените" и бе отписан от треньора Любослав Пенев.

Съществуваше вариант Херман отново да облече екипа на Пирин, но шефовете на "орлетата" не пожелаха да го върнат, за което настояваха феновете.

Конкуренти на аржентинеца в атаката на Берое ще бъдат Захари Димитров, Георги Андонов и Иво Паргов.

До дни Пиетробон трябва да се присъедини към Берое, но със сигурност няма да е на линия за домакинството на Локомотив (София) в петък от първия кръг на "А" група, тъй като е изостанал с подготовката.

Администраторът на "зелените" от Стара Загора Николай Демирев днес ще картотекира в БФС 30 футболисти, сред които е и Пиетробон. Все още се чакат работните визи на двамата сърби Драган Николич и Игор Таскович.

Другите нови попълнения в Берое са Боян Пейков, Теодор Скорчев, Николай Янков, Георги Хашев, Стелиян Попчев, Драган Николич, Милен Митев, Боян Пенев, Антонио Хаджииванов, Денислав Симеонов, Искрен Писаров, Игор Таскович, Георги Андонов и Павел Ковачев. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ