За ЦСКА пак се задава дело във ФИФА. Този път ищец е нежеланият и пратен да тренира с дубъла исландец Гардар Гунлаугсон. Нападателят с два мача като титуляр и един гол за година в клуба се жалва за неизплатени заплати и премии за последните 5 месеца. ЦСКА дължи на луксозната резерва към 50 000 евро.

Гунлаугсон, по-известен като съпруг на северната ледена кралица Асдис Ран, получава по около 12 000 евро на месец от "червения" клуб. Тоест - толкова би следвало да взема според договора си. Но в последните месеци татуираният исландец не взема нито лев от ЦСКА и търпението му се е изчерпало.

Все пак Гардар, използвайки клауза в контракта си, се оперира от херния за сметка на клуба преди месец. Не излезе евтино - от касата на ЦСКА изтекоха към 20 000 евро за интервенцията.

Според наредбите на ФИФА подаденият иск не може да замрази трансферите на клуба. Но световната централа може да задължи ЦСКА да плати дължимото на футболиста със заплаха за блокиране на привличане и картотекиране на нови в следващ трансферен прозорец.

Историята на съдебните битки на ЦСКА с ФИФА вече не може да се побере в една папка, пише наш ежедневник. През 2003 г. Лео Лима и Родриго Соуса заведоха дело срещу 31-кратните шампиони. Година и половина по-късно бразилците спечелиха и клубът плати около 2 милиона долара.

Пламен Марков също търси правата си и неизплатени пари от ЦСКА пред ФИФА. Но централата присъди в полза на “армейците”, защото не разглежда дела между институции или физически лица от една националност. Тоест делото Марков - ЦСКА нямаше международна стойност по наредбите на ФИФА./БЛИЦ