Изпълнителният директор на ЦСКА Пенко Пенков заяви пред БЛИЦ, че Тодор Тимонов ще играе срещу Дери Сити, въпреки че БФС отказа да картотекира играча в петък.

“От футболната ни централа взеха да се опомнят и разбраха, че не са прави. Тримата футболисти на Ботев са с разтрогнати договори, но в петък БФС незнайно защо не им даде картотеки. Тогава ни казаха, че имаме право да обжалваме решението в Арбитражен съд, но нямахме време – те взеха решение в 19,40 часа вечерта. Утре ще обжалвам решението пред Арбитражния съд и се надявам до 1-2 дни той да вземе решение, че тримата футболисти могат да бъдат картотекирани. УЕФА дава право до 24,00 часа вечерта в сряда да променим един от картотекираните играчи и ние ще го направим. Ще картотекираме Тодор Тимонов за мачовете с Дери Сити”, каза Пенков пред БЛИЦ.

“На БФС не им пречеше нищо да издадат временни картотеки на тримата, с които да могат да играят. Такива случаи има стотици. А след като се събере Арбитражния съд той да потвърди, че Тимонов, Манчев и Апостол Попов са разтрогнали с Ботев и имат договори единствено с ЦСКА. Случаят бе много прост, но не разбирам защо на БФС им трябваше толкова време да го разберат. Аз подадох документите на 13 юли, когато обаче нямаше конституиран Арбитражен съд, не бе определен адрес, място на заседанията, арбитри и т.н”, допълни изпълнителният директор на “червените”.

Вината Спас Делев да не е картотекиран за мачовете в Европа е наша. Не успяхме да платим на Пирин и той няма да играе срещу Дери Сити. Просто не можахме да оправим задължението към благоевградчани миналата седмица. Искам да успокоя феновете, че ние искаме Спас Делев и ще платим на Пирин”, завърши Пенко Пенков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ