Локомотив (София) завърши 2:2 с Рапид (Букурещ) в контролна среща, като българските "железничари" стигнаха до равенството в 90-ата минута.

Проверката, в която "червено-черните", както и в двубоя с Истанбул ББ изравниха, след като изоставаха с 0:2, се игра в холандското градче Зибенгевалд при силен вятър и бе наблюдавана от около 40 зрители, сред които по няколко фена и на двата тима, информира "Гонг".

Рапид започна ударно мача и вкара още във 2-ата минута, когато след центриране отдясно на Буга, с глава Радомир Джалович отклони топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Левашки - 0:1. Въпреки лекото игрово превъзходство на Локомотив, в самия край на първата част румънците можеха да удвоят, но шут на Жоао Пауло от границата на наказателното поле попадна в лявата греда на българската врата.

Грандът от Букурещ вкара втори гол в 54-ата минута. Страничният съдия вдигна засада на Мугурел Буга, българите спряха да играят, тогава Жоао Пауло изскочи отдясно, той подаде на Буга, който на празна врата реализира за 2:0.

След почивката треньорът Драгомир Окука направи девет смени. Локомотив заигра по-активно и намали резултата в 83-ата. Мартин Камбуров изпълни отлично пряк свободен удар от 28 метра, топка се чукна в горната греда и тупна зад голлинията - 1:2. Камбуров имаше заслуга и за изравнителното попадение в последните секунди на срещата. Голаджията изведе Преслав Йорданов сам срещу вратаря на ръмънците, но стражът изби удара. Намиращият се на проби ганаец Дерек Асамоа овладя топката, финтира защитник и с диагонален удар изравни, бележейки във втори пореден мач за крайното 2:2.

На 28 юли "червено-черните" играят контрола с Манисаспор (Турция). /БЛИЦ