ЦСКА победи с убедителното 5:0 македонския Ренова в контрола, играна пред 1500 зрители на стадион "Българска армия". Проверката бе седма за "червените" това лято, а победата е втора за тима. В останалите приятелски мачове ЦСКА записа 1 равенство и 4 загуби. В срещата с Ренова ЦСКА бе воден от Ради Здравков и Сашо Борисов, тъй като Любо Пенев е в Парагвай заедно с боса на "червените" Димитър Борисов. Дебют с екипа на "армейците" направи македонският защитник на Раднички (Пирот) Марко Николич.

За "армейците" във вратата на Ренова се разписаха Иван Стоянов, Руи Мигел, Спас Делев, Павел Виданов и Дормушали Саидходжа.

В 10-ата минута Тодор Тимонов бе близо до гол във вратата на гостите, но топката се отби в гредата на вратата на Ковачевич.

В 24-ата минута Иван Стоянов получи топката от Йордан Минев, преодоля защитник на гостите от Македония и със силен удар реализира за 1:0. Пет минути по-късно Тимонов се опита да прехвърли вратаря на Ренова, но топката излезе в аут.

В 31-ата минута ЦСКА поведе с 2:0 с попадение на Руи Мигел от дузпа. Португалецът бе фаулиран от защитник на Ренова в наказателното поле и сам вкара в мрежата на македонците. За класическото 3:0 се разписа Спас Делев секунди след това. Един от най-ниските на терена засече с глава центриране на Йордан Минев, топката се отби в гредата и влетя във вратата на гостите.

В началото на второто полувреме в игра за ЦСКА се появиха Иван Караджов, Кирил Котев, Йордан Тодоров и Тодор Янчев, заменяйки Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов, Ели Маркес и Светослав Петров. В 50-ата минута пред гостите от Ренова се откри шанс за гол, но от изгодна позиция Нухио би неточно.

В 59-ата минута Павел Виданов засече с глава центриране на Тодор Тимонов и прониза Ковачевич за 4:0. Малко по-рано десният бек се появи в игра, заменяйки Иван Иванов. Виданов обаче не действа в типичната си зона, а застана в центъра на отбраната.

В 65-ата минута в игра за ЦСКА се появи Марко Николич. Както по-рано ви информирахме, македонският защитник пристигна на проби при "армейците" няколко часа преди началото на контролата с Ренова.

В 67-ата минута в игра за гостите се появи Бобан Янчевски. Както е известно, македонецът игра преди време у нас и стана шампион с Локомотив (Пловдив) за 2004 година.

На появилия се на терена в 65-ата минута Дормушали Саидходжа не бе нужно много време, за да демонстрира голмайсторските си умения. Муши направи 5:0 в 72-ата след асистенция на друга резерва - Атанас Зехиров. Две минути след това Саидходжа опита да вкара на македонците със странична ножица, засичайки центриране на Тодор Тимонов, но топката излезе в аут. В 77-ата и 79-ата минути пред Муши се откриха нови голови положения, но той не успя да реализира.

ЦСКА търси съперник за контрола през следващата седмица, в която да представи официално отбора си за новия сезон.

ЦСКА - РЕНОВА 5:0
1:0 Иван Стоянов (24), 2:0 Руи Мигел (31-дузпа), 3:0 Спас Делев (32), 4:0 Павел Виданов (59), 5:0 Дормушали Саидходжа (72)

Съставът на ЦСКА: 1.Здравко Чавдаров (46-12.Иван Караджов), 52.Йордан Минев (65-88.Марко Николич, 4.Костадин Стоянов (46-6.Кирил Котев), 15.Иван Иванов (52-2.Павел Виданов), 22.Ели Маркес (46-3.Йордан Тодоров), 21.Коста Янев (52-32.Викторс Мороз), 14.Светослав Петров (46-5.Тодор Янчев), 16.Спас Делев (65-11.Орлин Орлинов), 8.Тодор Тимонов (65-33.Давид Силва), 10.Иван Стоянов (65-18.Атанас Зехиров), 17.Руи Мигел (65-9.Дормушали Саидходжа)

София, ст. "Българска армия" - 1500 зрители