Локомотив (София) допусна загуба с 1:2 от холандския Витес в първата проверка на "железничарите" от лагера в Холандия и Германия.

Двубоят, който се игра на стадиона в селцето Ангерен, предизвика сериозен интерес, въпреки лошото време и високите цени на билетите, които бяха на стойност от 12,5 евро, информира "Гонг". На срещата присъстваха повече от 800 човека.

Мачът започна отлично за възпитаниците на Драгомир Окука, които поведоха още в първата си сериозна атака към вратата на Витес. В 6-ата минута гостите стигнаха до корнер, а след центрирането се стигна до меле, при което Иван Бандаловски се оказа най-съобразителен и успя да добута топката в мрежата за 1:0.

Изравнителното попадение за домакините падна след половин час игра, но то предизвика бурно недоволство от страна на българския тим. Нападателят Снайдерс стреля силно, топката се отби в гредата и се разходи по голлинията на вратата. Страничният рефер обаче сигнализира, че коженото кълбо е преминало линията и попадението бе зачетено от главния арбитър. Съдията извади жълти картони на Калоян Караджинов и Георги Марков за оспорване на решението.

През втората част двата тима направиха още по-силна игра, но единственото попадение за вторите 45 минути падна едва осем минути преди края. Капитанът Верхаг бе оставен непокрит в наказателното поле и от близко разстояние не остави шансове на Юлиан Левашки за крайното 2:1 за Витес.

В последната атака за Локомотив Димо Атанасов имаше отличен шанс да изравни, но изстрелът му не попадна в целта. Така Локомотив започна със загуба подготовката си в чужбина. Момчетата на Драгомир Окука ще изиграят още контролни двубои срещу Истанбулспор, Рапид (Букурещ) и Ерготелис. /БЛИЦ