Бразилия постигна изключително трудна победа над Египет с 4:3 в първи мач от група “В” на купата на Конфедерациите. Двубоят се превърна в истинско зрелище, след като бразилците поведоха с 3:1, египтяните стигнаха до 3:3, но в даденото от съдията Хауърд Уеб продължение Кака вкара за 4:3 от дузпа.

Тимът воден от Дунга поведе в резултата още в 6-ата минута, след като Кака засече центриране на границата на наказателното поле, прехвърли няколко играчи и с топовен шут прати топката във вратата на Египет. Само две минути по-късно Мохамед Зидан възстанови равенството след хубав удар с глава.

Рубриката гол след гол продължи и в 12-ата минута Бразилия отново излезе напред в резултата. Този път точен бе Луиш Фабиано, който засече центриране на Елано и с глава прати топката във вратата на съперника. Жуан покачи на 3:1 в 37-ата минута след нова асистенция на Елано от корнер.

В началото на второто полувреме египтяните се развихриха и само за 60 секунди набутаха два гола във вратата на Жулио Сезар. В 54-ата минута Шавки с удар извън границата на наказателното поле вкара за 2:3, а отново Зидан изравни за 3:3 в 55-ата минута.

В края на двубоя Ел Мохамеди от състава на Египет изчисти топката с ръка от голлинията след удар на Лусио и веднага бе изгонен с директен червен картон. Кака застана зад бялата точка и реализира за крайното 4:3./БЛИЦ