Европейският шампион правеше каквото си иска със съперника си в срещата на "Роял Бафокенг Стейдиъм" в Рустенбург, а над всички бе нападателят на Ливърпул Фернандо Торес, който само за четвърт час реализира хеттрик. Торес се разписа в 6-ата, 15-ата и 17-ата минута, а останалите две попадения за "Ла Фурия" реализираха Франсеск Фабрегас в 24-ата и Давид Вия в 48-ата минута.

Торес откри резултата с мощен шут от дъгата на наказателното поле, който не остави никакви шансове на вратаря на противника Мос. В 15-ата минута той отбеляза втория си гол в мача след прекрасна комбинация на испанците, при която левият защитник Хоан Капдевийя бе изведен в наказателното поле и подаде на връхлитащия Торес, който с техничен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Мос. Само две минути след това "Ел Ниньо" заби топката с глава в мрежата зад Мос за 3:0 след чудесно центриране на Капдевийя отляво. Възпитаниците на Висенте Дел Боске не спряха да атакуват и в 24-ата минута халфът на Арсенал Франсеск Фабрегас направи резултата 4:0 след нова отлична атака на европейските шампиони. Испанците постепенно намалиха темпото, а новозеландците най-сетне погледнаха по-сериозно към противниковата врата и в края на полувремето имаха 2-3 нелоши възможности да отбележат почетен гол, но това не им се удаде.

През второто полувреме европейските шампиони не се напрягаха кой знае колко, но още в 48-ата минута Давид Вия се разписа за 5:0. Попадението падна след прекрасен пробив на Торес, който центрира към Вия, Бойънс от Нова Зеландия направи комична грешка, като не успя да уцели топката и нападателят на Валенсия се възползва то това по най-добрия начин. Няколко опасни атаки на Испания до края на мача бяха спрени със спорни засади и това спаси новозеландците от още по-голям разгром. Фабрегас пропусна да отбележи втория си гол в мача в средата на втората част, а Касияс почти нямаше работа в целия мач. Все пак стражът на Реал Мадрид показа, че н е е заспал в 71-ата минута, когато спаси далечен удар ан Саймън Елиът. /БЛИЦ