Настоящият мениджър на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е преговарял с Реал (Мадрид) още като треньор на Байерн. Това разкри Марти Перарна, който е биограф на 45-годишния испански специалист. Офертата от „кралския” клуб дошла през ноември 2015 година.

„Реал се обади тогава на Гуардиола, за да го привлече, преди да са изхвърлили Рафаел Бенитес”, сподели Марти Перарнау пред радио „Кадена Сер”.

Бенитес бе уволнен през януари тази година, а под ръководството на заменилия го Зинедин Зидан „белият балет” спечели Шампионската лига и стана за рекорден 11-и път европейски клубен шампион.

Факт е, че когато Гуардиола е получил обаждането от Реал, e имал все още актуален договор с Байерн до лятото на тази година и е знаел, че ще поеме Манчестър Сити, както и направи.

В момента Гуардиола е щастлив в Манчестър, след като Сити води в английската Висша лига след 9 изиграни кръга. Въпреки това „гражданите” са в криза и нямат успех от 6 официални мача насам – 3 за първенство, 2 в Шампионската лига и един в турнира за Купата на Лигата в Англия. Серията може да бъде спряна при визитата на Уест Бромич днес от 17:00 часа българско време.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!