Собственикът на Челси Роман Абрамович смята сериозно да развърже кесията и още през зимата да осигури на италианския мениджър Антонио Конте услугите на голмайстора на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман.

Френският национал бе избран за най-добър футболист в Примера дивисион през сезон 2015/16,  изпреварвайки големите звезди на Барселона Лионел Меси и на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо. Гризман е и най-сериозният конкурент на двамата за „Златната топка”, след като достигна с Франция финала на домашното Евро 2016 и стана голмайстор на турнира.

Според френското издание Mercato365 Абрамович ще плати 100 милиона евро, каквато сума е записана в освобождаващата клауза на Гризман в договора му с Атлетико. Английските медии пък спрягат суми в размер на 80 милиона евро.

Антоан Гризман пристигна на „Висенте Калдерон” през 2014 година от Реал Сосиедад и във всеки от последните два сезона вкара по 22 гола в испанския елит. Той има общо 63 гола в 115 мача с екипа на „дюшекчиите”. Добрата му форма продължава и през тази кампания, в която има вече 6 попадения в 8 мача в Примера дивисион.

Челси ще има и сериозна конкуренция в борбата за привличането на Гризман, след като засилен интерес към него проявяват още Манчестър Юнайтед и френския шампион ПСЖ, който е съперник на Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!