Шампионът Лудогорец надви като гост Дунав с 5:3 след тежка битка в среща от 12-ия кръг на Първа лига на „Лудогорец Арена”, където тимът от Русе играе домакинствата си. Така „орлите” от Разград се изкачиха на върха във временното класиране преди останалите срещи от кръга и вече мислят за следващия си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Арсенал следващия вторник от 21:45 часа българско време на Националния стадион „Васил Левски”. Дунав завърши мача в намален състав, след като резерваната Давронов си изкара два жълти картона и бе изгонен в 88-ата минута.

Лудогорец очаквано взе инициативата като гостуващ тим на своя стадион и се настани в половината на противника от Русе. В 14-ата минута обаче изненадващо символичните домакини поведоха в резултата. Антон Огнянов центрира отляво и Мирослав Будинов с глава се разписа за 1:0 след неубедителна намеса на вратаря Милан Борян. Радостта на Дунав трая само няколко секунди, тъй като в ответната атака Светослав Дяков открадна топка до аут линията и я върна към Клаудиу Кешеру, който от близко разстояние я прати в близкия ъгъл за 1:1.

В 31-ата минута Лудогорец направи пълен обрат. След центриране от корнер Клаудиу Кешеру вкара с глава втория си гол в мача. Две минути по-късно обаче Йордан Минев сбърка в отбрана при връщането на топката към Милан Борян и Васил Шопов я открадна, за да изравни за 2:2. Това бе трети гол за Шопов от началото на сезона, като попаденията са му все на този стадион.

В първата минута от добавеното време на първата част Абел Анисе свали топката в наказателното поле на Дунав за Вандерсон и бразилецът даде преднина на символичните гости - 2:3.

След почивката в 52-ата минута Кешеру нахлу по лявото крило и подаде към непокрития Абел Анисе, който от 5-6 метра не успя да нацели вратата. В 66-ата минута след центриране от пряк свободен удар топката бе продължена от Будинов до Петър Патев, който със силен диагонален удар изравни за 3:3.

Лудогорец се втурна в атака и в 69-ата минута вкара гол, но той бе отменен заради нарушение на Паломино срещу вратаря Луков. В 74-ата минута вратарят на домакините Мартин Луков не успя да улови топката при ниско центриране и Клаудиу Кешеру се пребори с Милчев, за да оформи своя хеттрик – 3:4. Този гол сломи съпротивата на Дунав и във втората минута от добавеното време на срещата бразилецът Джонатан Кафу оформи крайното 3:5 с петия си гол от началото на сезона.

След деветата си победа за сезона Лудогорец се изкачи на върха във временното класиранс с 28 точки и има точка аванс пред Левски, който гостува на Ботев в неделя. Дунав е пети с 19 точки преди останалите срещи от кръга.

ДУНАВ - ЛУДОГОРЕЦ 3:5
1:0 Мирослав Будинов (14), 1:1 Клаудио Кешеру (15), 1:2 Клаудиу Кешеру (31), 2:2 Васил Шопов (33), 2:3 Вандерсон (45+1), 3:3 Петър Патев (66), 3:4 Клаудиу Кешеру (74), 3:5 Джонатан Кафу (90+2)

Резултат с изображение за дунав фк Дунав: 1.Мартин Луков, 11.Диян Димов, 5.Тейнур Марем jalt.jpg, 22.Михаил Милчев, 4.Петър Патев (82 smqna.jpg 3.Марио Петков), 66.Искандар Джалилов jalt.jpg, 6.Самир Аясс (72 smqna.jpg 91.Нуридин Давронов jalt.jpg Втори жълт картон и съответно червен ), 10.Васил Шопов , 18.Антон Огнянов, 94.Юлиян Ненов (57 smqna.jpg 77.Бранимир Костадинов), 9.Мирослав Будинов
Резерви: 86.Станислав Антонов, 17.Спас Георгиев, 3.Марио Петков, 8.Ивайло Раденцов, 91.Нуридин Давронов, 12.Светослав Читаков, 77.Бранимир Костадинов
Старши треньор: Веселин Великов

Лудогорец: 26.Милан Борян, 27.Козмин Моци jalt.jpg, 5.Хосе Луис Паломино, 25.Йордан Минев, 18.Светослав Дяков, 88.Вандерсон (83 smqna.jpg 88.Върджил Мисиджан), 12.Абел Анисе, 6.Натанаел jalt.jpg, 22.Джонатан Кафу, 28.Клаудиу Кешеру (87 smqna.jpg 11.Кишада), 84.Марселиньо
Резерви: 21.Владислав Стоянов, 32.Игор Пластун, 10.Густаво Кампаняро, 8.Лукас Саша, 93.Върджил Мисиджан, 92.Джоди Лукоки, 11.Жуниор Кишада
Старши треньор: Георги Дерменджиев

стадион: "Лудогорец Арена" (Разград)
съдия: Николай Йорданов

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Лудогорец очаквано взе инициативата като гостуващ тим на своя "Лудогорец Арена" и се настани в половината на противника от Русе, който играе домакинските си мачове в Разград.
8 - Вандерсон от гостите изпадна в положение на засада.
10 - Бърза атаката на Лудогорец и центриране на Йордан Минев, но топката е избита в корнер.
12 - Будинов от домакините е в положение на засада.
13 - Първи точен удар в мача на Клаудиу Кешеру и спасяване на вратаря на Дунав Мартин Луков.
14 - ГОООЛ за Дунав! Димакините изненадващо повеждат в резултата. Антон Огнянов центрира отляво и Мирослав Будинов с глава се разписа за 1:0 след неубедителна намеса на вратаря Милан Борян.
15 - ГОООЛ за Лудогорец! В ответната атака Светослав Дяков открадна топка до аут линията и я върна към Клаудиу Кешеру, който от близко разстояние я прати в близкия ъгъл за 1:1.
22 - Оказва се медицинска помощ на Йордан Минев от гостите.
27 - Центриране на Минев и пропуск на Джонатан Кафу от Лудогорец.
28 - Вратарят на Дунав Мартин Луков спаси опасен удар на Натанаел.
30 - Силен шут на Марселиньо от далечна дистанция и спасяване на Мартин Луков.
31 - ГОООЛ за Лудогорец! След центриране от корнер Клаудио Кешеру вкара с глава втория си гол в мача за пълния обрат - 1:2.
33 -
ГОООЛ за Дунав! Йордан Минев сбърка в отбрана при връщането на топката към Милан Борян и Васил Шопов я открадна, за да изравни за 2:2. Това е трети гол за Шопов от началото на сезона, като попаденията са му все на този стадион.
43 - Удар на Кешеру от въздуха, след като пое на гърди в наказателното поле, но топката минава встрани от вратата на Дунав.
45+1 - ГОООЛ за Лудогорец! Абел Анисе свали топката в наказателното поле на Дунав за Вандерсон и бразилецът даде преднина на символичните гости - 2:3.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 - След грешка на Мартин Луков топката стигна до Кешеру, който опита прехвърлящ удар, но не намери очертанията на вратата на Дунав.
52 - НЕВЕРОЯТЕН ПРОПУСК НА ЛУДОГОРЕЦ! Кешеру нахлу по лявото крило и подаде към непокрития Абел Анисе, който от 5-6 метра не успя да нацели вратата и да се разпише.
56 - Удар на Марселиньо над вратата на Дунав.
66 - ГОООЛ за Дунав! След центриране от пряк свободен удар, топката бе продължена от Будинов до Петър Патев, който със силен диагонален удар изравни за 3:3.
69 - Лудогорец вкара гол, но той бе отменен заради нарушение на Паломино срещу вратаря Луков.
70 - Клаудио Кешеру отправи силен шут от близка дистанция, но вратарят на Дунав Мартин Луков изби в корнер.
74 - ГОООЛ за Лудогорец! Вратарят на домакините Мартин Луков не успя да улови топката при ниско центриране и Клаудиу Кешеру се пребори с Милчев за топката, за да оформи своя хеттрик - 3:4.
88 - Резервата Давронов от домакините получи втори жълт картон и е изгонен, след като закъсня със шпагата си в краката на Анисе.
90+2 - ГОООЛ за Лудогорец! Бразилецът Джонатан Кафу беше намерен на чиста позиция и преодоля Луков за крайното 3:5.
90+3 - Край на мача! Лудогорец спечели с 5:3 като гост на Дунав на своя стадион "Лудогорец Арена".


Купа на България - сезон 2016/2017
Всичко за Първа лига - ТУК
Програмата на Първа професионална лига