Собственикът на Левски Спас Русев коментира евентуалното завърщане на Станимир Стоилов, както и очакването към временния треньорски екип начело с Елин Топузаков.

“За мен ще бъде чест и удоволствие и вратите за Левски са винаги отворени за Станимир Стоилов. Въпросът е, че той в момента има договор с друг клуб и преди всичко трябва да има коректно отношение към сегашните си работодатели. Ако е свободен и реши да прекрати договора си, е добре дошъл”, каза Русев пред “Дарик” радио.

За мен Наско Сираков е една от легендите на Левски и за мен е странно и необяснимо по какъв начин и защо клубът е направил така, че част от тези легенди, да бъдат изгонени. Тях ги няма на трибуните. В първия ми ден ми казаха, трябва Левски да има човек в Изпълкома на БФС. Аз останах изненадан, че Боби Михайлов, Мишо Касабов, Наско Сираков, не ги приемат като хора на Левски. Това е друго нещо, с което искам да се преборя в клуба. Може би Гонзо е прав, че в Левски са като орел, рак и щука. Тези хора трябва да са на трибуните и феновете да стават и да им ръкопляскат. Ние ги гоним.“

Спас Русев коментира и настоящите треньори: “Сегашните помощници са доста отдавна в клуба. Те са абсолютно наясно с първия тим. Имат необходимата подотовка и съм убеден, че ще завършат успешно шампионата. Аз търся треньор, който да бъде българският вариант на Сър Алекс. Да остане в клуба повече от 10 години, да изгради цялата стратегия, да изгради облика на отбора.”

Собственикът говори и за напускането на Люпко Петрович: "Аз се срещах няколко пъти с Люпко Петрович и изпитвах дълбоко уважение към него. По тази причина бе изненада напускането и начина, по който го направи. Той е голям професионалист, работеше всеотдайно в Левски и не трябваше хората да го запомнят по този начин. Хората в България ще го запомнят по начина, по който си тръгна от Левски. А начинът, по който го направи - един час преди мача – дали това е било негова лична мотивация или е имало друг тип конспирация, мога само да гадая, но по начина, по който бе направено, се целеше да се навреди на клуба. Съжалявам, защото исках той да завърши шампионата. Той бе споделил с мен, че това ще е последната му треньорска работа в Левски, а аз исках да го изпратим като шампион. Никога неговата смяна не е била коментирана.“

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига