Ръководството на Барселона започна открита словесна война с боса на Примера дивисион Хавиер Тебас, нарекъл футболистите на каталунците "симуланти" след мача с Валенсия. Никога преди това клуб не е атакувал така президента на испанската Примера дивисион.

Играчите на Луис Енрике спечелиха с 3:2 на „Местая” миналата събота, а след края на мача фен на "прилепите" ги замери с бутилка вода. Неймар и Луис Суарес пък паднаха на земята, а бразилецът се огледа дали няма кръв по главата.

"Футболен клуб Барселона настоява Спортният трибунал да започне дисциплинарно производство срещу Хавиер Тебас, президент на Примера дивисион. Същото важи и за членовете на Дисциплинарната комисия към Испанската футболна федерация, които направиха неприемливи коментари относно играчите на Барселона, които бяха обиждани в мача срещу Валенсия”, се казва в официално комюнике на каталунците.

„Следвайки масовата практика, клубът запознава с двата случая Държавния секретар по спортните въпроси на Испания Мигел Карденал и президента на Върховния спортен съд, очаквайки да се вземе решение относно изложените факти. Барселона осъжда остро Хавиер Тебас и обявява, че няма вяра в него оттук нататък", допълват от испанския шампион.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!