Селекционерът на България Петър Хубчев обяви разширена група за световната квалификация с Беларус, а в нея попадна едно изненадващо име. 23-годишният халф Милен Желев от Локомотив (Горна Оряховица). Полузащитникът, който е родом от Стара Загора, вече две години се подвизава в тима, а преди това бе част от Ботев (Гълъбово).

Ето какво каза Желев пред БЛИЦ СПОРТ:
- Милене, как се почувства, когато разбра, че имаш повиквателна за националния отбор?
- Отначало на повярвах. Много се зарадвах и мислех, че е сън. Чувството е неописуемо, сякаш съм в приказка!

- Има ли притеснение в теб преди сбора на тима?
- Притеснение определено има. Това е нещо ново за мен. Нов етап в развитието ми. Отделно вече и медиите ми обърнаха внимание. Търсите ме. Все още съм притеснен, но ако искам да се развивам и да бъда част от националния отбор, трябва да свикна с това.

- Как един играч стига от Ботев (Гълъбово) до националния отбор за две години?
- С много труд и постоянство. С качества, които да развива. Разбира се, и с късмет, защото, каквото и да си говорим, е нужен и късмет, който върви успоредно с труда и постоянството.

- Футболистите често са обвинявани, че не осъзнават каква чест и привилегия е да носят екипа на България.. Осъзнаваш ли всъщност каква е отговорността и какъв е дългът към тази фланелка?
- Тепърва ще разбирам каква чест е да си част от националния отбор. За мен е привилегия да бъда сред футболистите, които да представят родината ни. Ще дам всичко от себе си за националния отбор.

- Какво е мнението ти за квалификационната група за световното първенство?
- Групата е много тежка. Надявам се срещу Беларус да излезем победители, а това да ни даде и импулс за следващите двубои и да се представим на добро ниво.

- Почерпи ли вече съотборници и приятели за повиквателната в националния отбор?
- Съотборниците ги почерпих на другия ден, след като получих повиквателната. Приятелите си още не съм, понеже съм в Горна Оряховица с клубния ми тим, а те са в Стара Загора.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​