"В клуба няма разделение! Няма черни и бели, стари и млади, българи и чужденци! Всички се борим за една кауза – ЦСКА да блести отново! Всички сме част от голямото семейство на ЦСКА!", написа треньорът на "армейците" Едуард Йорданеску чрез изявление, публикувано на официалния сайт на клуба.

Реакцията на румънеца идва след информациите, че колективът в отбора не е много добър.

Йорданеску твърди, че за двата месеца, в които е начело на ЦСКА, тимът е белязал сериозен прогрес.

Цялото изявление на треньора на ЦСКА:

Армейци,

Напоследък около клуба ни се носят доста слухове и смятам, че е време да изясня някои неща.

Разбирам, че такъв голям клуб като ЦСКА, с такава история и фенове, привлича голям интерес и информационният поток е много голям, но някои неща са само спекулации, а истината е коренно различна.

Както казах преди, този отбор е формиран през лятото – дойдоха толкова много играчи от различни места по света. Аз допускам, че е нужно доста време, за да накарам футболистите да работят заедно и да изглеждат като семейство на и извън терена.

Но заедно с моя щаб и пълната подкрепа на собствениците и ръководството, вложихме много труд и енергия и след 2 месеца, в които съм начело на отбора, мога да кажа, че постигнахме сериозен прогрес, но все още сме далеч от това, което искам да сме – като дух и поведение, но и това ще стане.

Не смятам, че трябва да си много голям специалист, за да видиш много ясно, че в играта на ЦСКА вече има промяна, вече има химия. Искам да уверя феновете, че пътят, по който вървим, е правилен и че всеки от футболистите дава всичко от себе си, за да повиши своето ниво като индивидуалност и колектив.

В клуба няма разделение! Няма черни и бели, стари и млади, българи и чужденци! Всички се борим за една кауза – ЦСКА да блести отново! Всички сме част от голямото семейство на ЦСКА!

Ние също така имаме принципи и правила, по които работим и живеем! И в даден момент, в който видя, че някой прекрачва границата или не играе с цялото си сърце, ще взема незабавни мерки и ще се погрижа той да няма честта повече да защитава червено-бялата фланелка! Но до момента няма такъв случай!

Горд съм с моите футболисти – тренирам големи характери и страхотни играчи!

Сигурен съм, че с нашите фенове можем да превърнем мечтите си в реалност!

САМО ЦСКА!!!

С уважение,
Едуард Йорданеску

 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига