Мистериозна случка с 16-годишен футболист привлече вниманието. Американецът от нигерийски произход Рубен Нсемо започва да говори на родителите си на непознат за него и близките му език. Това се случва след известно време, което прекарва в кома, а майка му и баща му твърдят, че никога преди това не е знаел този език.

Нсемо, който е вратар на училищния си футболен отбор и мечтае за кариера като професионален спортист, загубил съзнание, след като по време на мач е бил ударен в слепоочието.

Дни по-късно се събужда и проговоря на испански. Нсемо помолил родителите си да му дадат храна, но те не разбрали какво иска. Той вече не разбирал английски. След три дни Рубен отново започнал да говори майчиния си език и не знае нищо на испански, а лекарите нямат обяснение за мистериозната случка.  

Родителите на футболиста са категорични, че синът им никога не е знаел испански език преди. "Определено това е чудо. Синът ни се събуди и не ме интересува на какъв език говори. Той е жив и вярвам на 100% в неговото възстановяване“, коментира бащата на младия играч.