Ливърпул победи Тотнъм е едно от дербитата от осминафиналите на турнира за Купата на Лигата в Англия. "Мърсисайдци" надделяха с 2:1 на своя стадион, а попаденията за победителите реализира Даниел Стъридж. Винсент Янсен пък бе точен от дузпа за "шпорите". Срещата бе истински спектакъл с много положения и пред двете врати и редица спиращи дъха изпълнения и пропуски.

Тимът на Юрген Клоп излезе напред още в 9-ата минута, когато бранител на Тотнъм се подхлъзна при изнасянето на топката, а тя бе отнета от Грунич. Той мигновенно напредна и стреля. Кълбото рикошира в бранител, а Даниел Стъридж успя да изпревари Ворм и реализира.

Двата тима действаха атакуващо и пред двете врати често бе горещо. До края на първата част на няколко пъти можеше да се стигне до удвояване или изравняване, но попадение не падна.

Играта живна още повече през второто полувреме. След няколко добри атаки Ливърпул стигна до втори гол. Негов отново бе Стъридж. Английският национал бе изведе чудесно сам срещу вратаря на Тотнъм и лесно реализира с удар между краката му.

В 75-ата минута Ерик Ламела бе съборен от Лукас Лейва в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Янсен, който бе безпощаден и намали на 2:1.

Даниел Стъридж бе близо до хеттрик в 80-ата минута, но ударът му срещна гредата. До края Тотнъм опита всичко, но не успя да стигне до равенство и да вкара срещата в продължения.

 

АНГЛИЯ, КУПА НА ЛИГАТА