Общинският съвет в Разград определи за концесионер на стадион "Лудогорец Арена" единствения участник в процедурата за предоставяне на концесията - ПФК "Лудогорец 1945" АД. Решението бе взето единодушно на днешното заседание на Общинския съвет.

Срокът на концесията е 35 години. Размерът на годишното концесионно плащане е 14 000 лева без ДДС. Цената на строителството, което ще извърши ПФК "Лудогорец", е 18 500 000 лева без ДДС, като срокът за завършване на строителството е десет години, считано от датата на подписване на концесионния договор. Според изискванията на Закона за концесиите в срок не по-дълъг от три месеца двете страни - община Разград и ПФК "Лудогорец 1945", трябва да подпишат и официалния договор.

Докладната записка за концесията на стадиона се превърна в сага в края на февруари. Тогава условията бяха неприемливи за шампионите и от клуба обявиха, е може да се преместят да домакинстват в друг град.

Преработеният документ влезе отново на сесия през юни, когато Общинският съвет гласува да се обяви процедурата за предоставяне на концесия за строителство с предмет: "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера".

Новостите по концесията бяха одобрени от ръководството на Лудогорец и в крайна сметка сагата стигна до успешен край.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига