Един от най-титулуваните пилоти в автомобилния спорт в България – Илия Царски (Мицубиши Лансер Ево 9) спечели и двата манша в серия "Макси" на "Писта Бургас 2016" от шестия кръг на националния шампионат на затворен маршрут. Часове след финала обаче панагюрският пилот беше дисквалифициран по протест от страна на "Вромос" и Пламен Камбуров, с мотив, че Царски е направил фаул-старт.

Царски стартира от първа позиция при най-мощните автомобили с над 2000 куб. см турбо двигатели след много добри времена в тренировките. Неговият клуб "Автоцар Рали Тийм" обаче остана на второ място в отборната надпревара след "Елена Тийм" на Стоян Апостолов, който спечели състезанието в клас "Туринг". Третото място в общото класиране е за "Вромос" и Камбуров.

Проблеми със скоростната кутия направиха кошмарен уикенда на Константин Маршавелов, който бе лидер в класирането, и той приключи състезанието още при първата тренировка.

На състезанието в Бургас присъства и заместник-министърът на спорта Асен Марков, който поздрави пилотите и организаторите и пожела следващата година на новото трасе да има по-голяма посещаемост.

Един кръг преди финала на шампионата на писта "Дракон" (12/13 ноември), това е първият случай от началото на годината, в който Пламен Камбуров излиза начело в класирането.