Бившият треньор на Левски Люпко Петрович даде интересно обяснение за начина, по който си тръгна от клуба. Сърбинът е избрал да подаде оставка преди срещата с Берое, защото е искал да шокира играчите и мачът да бъде спечелен. Според него настроението в съблекалнята е било минорно, тъй като футболистите разбрали, че премиите са спрени.

Петрович сподели още, че би се извинил на собственика на "сините" Спас Русев заради напрежението, което е създал. 

„Разделих се с Левски по взаимно съгласие, заради прекалено голямото напрежение и стреса. Усетих, че нещо не е както трябва. В края на краищата всеки има по един живот“, започна Петрович пред колегите от "Дарик радио".

Той коментира и интервюто, което е дал пред сръбски медии, както и извадения акцент, че в Левски не се знае кой е собственикът: „Не съм казвал, че не се знае кой е собственик на Левски. Дадох интервю, но казах друго. Казах, че организацията не е добро ниво и, че има объркване, че не е ясно към кой да се обърнеш. Собственикът е Спас Русев. Мисля, че по този въпрос няма съмнения. Думата използвана в сръбските медии властник, но не е изтълкувана правилно. Исках да кажа, че не се знае точно кой командва. Уважавам Спас Русев. Влезе в съблекалнята, разговаряхме, имах добър контакт с него“, сподели още сърбинът.

„Аз преди мача направих тези неща, за да предизвикам стресова ситуация, за да се спечели мачът. Аз бях в канцеларията и гледах по телевизията. Това е лична победа за всички. Не е мое право да казвам някои неща. Може да не съм прав. В съблекалнята видях играчите преди мача. Знаех как са психически. Чули, че няма премии. Бяха с наведени глави. И така все едно беше паднало бомба. Затова направих това, за да стане нещо изключително, ако трябва“

„Аз си оставам левскар. И в сръбските медии съм казвал – двата ми отбора са Левски и Цървена звезда“.

„Няма никаква провокация от Гриша Ганчев. Аз съм доказал, че искам всички да бием. Исках победа и срещу ЦСКА, но тази дузпа ни попречи. Няма такова нещо, че съм се уплашил от предстоящите мачове. При Литекс дойдох по друг начин, за три мача, за други цели. Когато дойдох в Левски ме пишеха непрекъснато по вестници, сменяха ме, сменяха ме...така 100 пъти. Това ме ядосваше. Усетих нещата по неприятен начин. Само бях критикуван за тактика и прочие. Имах проблеми със сърцето“

„Бих се извинил на Спас Русев, че публикувах причините за раздялата, но бях напрегнат. Това пречи на живота. В България съм“, завърши той.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига