Бившият треньор на Берое Александър Димитров сподели, че е имал пълна подкрепа от ръководството, но е подал оставката си, тъй като не е бил желан от част от привържениците. "Грозни сцени.. били сме свидетели на много по-грозни сцени. Част от феновете поискаха моята оставка. Когато някъде не те искат, е по-добре да си тръгнеш. Имаше подкрепа от страна на ръководството, но в България, който не плаща, той поръчва музиката", заяви Димитров в предаването "Спортна треска" по БНТ.

"Знам откъде тръгнаха атаките към мен. Те започнаха още от първия ден. Въпреки историческото начало и старт, негативните неща срещу нас не спираха. Не мога да кажа от кого, защото нямам доказателства. Искам да запитам чрез вас спортната общественост - това нормално поведение ли е", попита Димитров.

Той сподели, че младите наставници в България са много добре подготвени. "Младите треньори не сме послушковци. Никой от нашето поколение не се е съгласил само заради работата. Искаме дългосрочна стратегия, за да приложим нашите умения. За да вземем лиценз, учим година и половина. Пътуваме постоянно и сме постоянно заети. Образованието ни е на много високо ниво. Трябва да се погледне по-глобално на този въпрос. Това, което се случва, е следствие на нашия манталитет. Ще стават и по-страшни неща. Злобата и завистта ни заливат постоянно", каза Димитров.

Той разкри, че е предпочел Берое пред оферти от Русия, а в последния месец е имало интерес и от кипърски отбори - "Предпочетох Берое пред клубове от Русия. Имаше интерес и от кипърски отбори. Но вече се обезсърчавам да работя у нас."

"Изключително съм благодарен на ръководството на Берое, те бяха зад мен до последния ден", каза още Александър Димитров.

Цялото интервю - ТУК!

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига