Най-известният английски футболен съдия в последното десетилетие Хауърд Уеб има нова изгора. Това е германската реферка Бибиана Щайнхаус. Новината е на британския таблоид „Сън“.

Според изданието 45-годишният Уеб дори е зарязал съпругата си Кей и трите им деца, за да се премести в Германия при 37-годишната Щайнхаус. Освен футболното съдийство и любовта има и друго, което свързва англичанина и германката. Бибиана е полицай, а Хауърд Уеб също работеше като полицай в Шефилд преди да стане професионален съдия.

Щайнхаус направи кратко изявление пред „Билд“ по повод информацията за връзката си с Хауърд Уеб: „Да, много сме щастливи! Повече няма да коментирам!“

Британецът прекрати кариерата си през 2014 година, след като беше футболен рефер в продължение на 25 години. След това стана технически директор на Английската асоциация на футболните съдии.

Хауърд Уеб е свирил мачове на световните първенства през 2010 и 2014 година, както и на европейските шампионати през 2008 и 2012 година. На Мондиал 2010 дори ръководи финала между Испания и Холандия, спечелен от „червените фурии“ с 1:0 след продължения. Два месеца по-рано беше и съдия на финала на Шампионската лига между Интер и Байерн (2:0). Два пъти е избиран за Съдия на годината от Световната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) – през 2010 и 2013 г.

Бибиана Щайнхаус е първата жена футболна съдийка, която проби в германския мъжки професионален футбол. Свирила е 74 мача от Втора бундеслига и има срещи като четвърти рефер в немския елит. Ръководила е мачове на световното първенство за жени през 2011 година в Германия и на женския футболен турнир на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.