Реал (Мадрид) е новият водач в Примера дивисион. Кристиано Роналдо и компания оглавиха класирането след много трудна домакинска победа с 2:1 над Атлетик (Билбао) в мач от 9 кръг.

Карим Бензема откри резултата в 7-ата минута, а Сабин Мерино изравни в 27-ата. "Белите" и най-вече феновете им трябваше да чакат чак до 83-ата минута, когато резервата Алваро Мората отбеляза така ценното попадение и зарадва публиката на "Сантияго Бернабеу".

С успеха Реал събра 21 точки и се изкачиха на върха. Втори с 20 е Севиля, а по 19 имат Барселона и Виляреал, следва Атлетико (Мадрид) с 18. Атлетик (Билбао) е шести с 15 точки.

Първата по-интересна ситуация в мача беше в полза на баските. Иняки Уилямс стреля от границата на наказателното поле, но след намесата на Кейлор Навас топката излезе в корнер, а след изпълнението му не произлезе нищо интересно. В 7-ата минута Иско нахлу в наказателното поле на гостите, успя да се измъкне и подаде към Бензема, който въпреки опеката на защитник на баските нанесе силен неспасяем удар - 1:0.

В 17-ата минута Сабин се извиси над всички и нанесе удар с глава, но топката мина над напречната греда на вратата на "белия балет". Единадесет минути след това обаче Сабин поправи мерника си и изравни. Той бе на линията на точката за дузпата, когато получи подаване от Ерасо и направи 1:1, смълчавайки трибуните на "Сантяго Бернабеу".

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, след като в последната минута на редовното време Кристиано Роналдо направи не успя да се разпише. Португалецът преодоля няколко футболисти на Атлетик и стреля от близка дистанция, но без успех.

Втората част започна по аналогичен начин на първата – с добро положение за баските. Уилямс получи топката в наказателното поле, шутира, но в аут. Горка Ираисос демонстрира отличен рефлекс и спаси гостите в 61-ата минута. Той направи великолепно спасяване след удар на Карим Бензема. Обстрелът на вратата на Атлетик продължи с удари на Роналдо и Матео Ковачич.

Натискът на избраниците на Зинедин Зидан стана още по-масиран. Шансове се разкриха пред Гарет Бейл и Алваро Мората, но и след тях резултатът остана непроменен. Усилията на домакините дадоха резултат в 83-ата минута. След прострелно центриране отляво и получил се рикошет, топката попадна в Мората, който беше точен за крайното 2:1.  

Победата е шеста за Реал от началото на първенството. Роналдо и компания имат и три равенства в изминалите 9 кръга.

 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!