Босът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов каза след мача с Пирин (3:1), който се игра с начален час 17:30, че когато се срещите се провеждат в нормално време и на собствените стадиони, приходите от билети ще бъдат много повече. Стефанов не подмина и темата за националния отбор.

„Родители с деца какво ще правят по това време на стадиона? Навсякъде по света, вие сте журналисти и следите, мачовете са от 14, 15 и 16 ч. Тогава и феновете ще са много повече. Защо се играе сега на електричество, да се плащат разходи? Защо се играят на стадиони, на които на някои им е кеф. Видяхме с Нефтохимик - няма къде да тренираш. Хората ни казаха да си намерим ливада и да тренираме, тук при нас няма къде, така ни казаха. Ако се играе по нормално време и на собствените си стадион, приходите от билети ще са много повече”, каза Стефанов.

Той посочи, че целта пред Славия е влизане в първата шестица - "Ще видим, надявам се. Целта ни е първата шестица.”

„Вижте, Валери (б.р. - Домовичийски, който вкара 2 гола срещу Пирин) е име в българския футбол. Да играеш 4-5 години в Германия, значи имаш някакви качества. На фона на това, което е българското първенство… той доста дълго не е играл, може би 5-6 месеца. Валери е Валери”.

"На фона на младите състезатели, които са в отбора - близнаците Христови, Йомов, Кръстев – всичките наши млади момчета постепенно, постепенно... Не може да се очаква от млади играчи да имат някакво постоянно. Ще имат приливи и отливи”, каза още босът на „белите”.

На въпрос дали налагането на млади български футболисти е правилният път за развитието на футбола у нас, Стефанов коментира: Ако кажа да, веднага ще ме оборят големи специалисти, които напълниха българския футбол с южноамериканци и португалци, които не са нищо повече от нашите момчета."
 
„Не мога да кажа за повиквателни. Единствено Петър Хубчев може да каже да или не. Имаме момчета с качества. Убеден съм в едно – познавам го Петър, той е чепат и трудно някой ще му каже вземи този, няма да позволи някой да му реди състава. Ще има много изненади, когато Петър започне сам да си прави състава”, коментира още Стефанов.