Челси разби Манчестър Юнайтед за домакинския успех с 4:0 в мач от девети кръг на Висшата лига. Срещата беляза завръщането на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж“, след като Специалния беше уволнен от „сините“ в края на миналата година.

Това е най-голямата загуба на Юнайтед в Лондон в мач от Висшата лига от 17 години след поражението с 0:5 от Челси на 3 октомври 1999 година.

Педро Родригес откри резултата още преди изтичането на първата минута. Той се разписа след хубав извеждащ пас на Маркос Алонсо и неразчетено излизане на Давид де Хеа.

Гари Кейхил удвои в 21-ата, когато се оказа най-съобразителен при разбъркване след корнер и с удар от воле от границата на вратарското поле прати топката във вратата на „червените дяволи“.

Еден Азар вкара третия гол за „сините“ в 62-ата минута след хубаво разиграване, което го остави на добра позиция в наказателното поле. Белгиецът се освободи от пазача си и стреля точно в долния ляв ъгъл на Де Хеа.

Осем минути по-късно Нголо Канте оформи крайния резултат, след като проби през центъра на отбраната на гостите, финтира двама защитници и би край плонжа на вратаря.

С тази победа Челси излезе на четвърто място в класирането с 19 точки, на една зад Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. „Сините“ са пред Тотнъм заради по-добра голова разлика. Манчестър Юнайтед е седми с 14 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!