Кризата в Манчестър Сити продължава. „Гражданите“ записаха пети пореден мач без победа във всички турнири. В среща от 9 кръг на Висшата лига тимът на Пеп Гуардиола направи 1:1 като домакин на Саутхемптън.

Въпреки равенството Сити се върна на върха на класирането заради по-добра голова разлика от Арсенал и Ливърпул, които също са с по 20 точки. „Светците“ постигнаха пети пореден мач без загуба и вече са осми в подреждането на английския елит.

Саутхемптън откри резултата в 27-та минута, когато грешен пас на Джон Стоунс позволи на Нейтън Редмънд да излезе сам срещу Клаудио Браво. Играчът на гостите заобиколи вратаря на „гражданите“ и прати топката във вратата. Пет минути по-късно Стоунс вкара изравнителен гол, който беше отменен заради засада. Повторенията показаха, че такава няма.

Манчестър Сити подобри представянето си през второто полувреме и стигна до израняване. Резервата Калечи Ихеаначо, който се появи в игра след почивката, беше точен в 55-ата минута, когато засече ниско центриране на Лерой Сане.

Играчите на Пеп Гуардиола контролираха положението на терена и търсеха начин да вкарат победен гол, но вратарят на гостите Фрейзър Форстър се представи много силно и парира удари на Илкай Гюндоган и Давид Силва.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!