Днес в 18:00 часа на "Стамфорд Бридж" ще стартира дербито от 9-ия кръг на Висша лига между отборите на Челси и Манчестър Юнайтед. Двата тима бяха сочени за един от фаворитите за титлата в Англия, но към този момент се представят колебливо и изостават от лидерите. "Сините" заемат 5-а позиция с 16 точки, докато "дяволите" са 8-и с 14. За сравнение Арсенал и Ливърпул, които са на върха, са с по 20 пункта.

С огромен интерес се очаква и завръщането на Жозе Моуриньо на "Стамфорд Бридж". Португалецът изведе лондончани до три титли, но сега ще се изправи срещу тях. Специалния заяви вече, че не се притеснява от отношението на феновете към него.

"Не знам как ще ме посрещнат феновете, но ако отношението им е негативно, със сигурност няма да отговоря. Мисля само за това как да победим, всичко останало не ме вълнува", отсече Специалния.

Проблемите за Антонио Конте са свързани с контузиите на Сеск Фабрегас и Бранислав Иванович. Вилиан също е под въпрос заради семейна трагедия.

Гостите няма да могат да разчитат на капитана си Уейн Рууни, който получи травма в последната тренировка на тима и не отпътува за Лондон. Възстановен след контузия е Хенрих Мхитарян, но той няма да е титуляр.

Резултат с изображение за chelseaЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕДРезултат с изображение за manchester united
днес от 18:00 часа по Диема Спорт HD
Лондон, "Стамфорд Бридж"
Съдия: Мартин Аткинсън

Вероятни състави: 

Челси: Куртоа; Аспиликуета, Д. Луис, Кейхил; Моузес, Матич, Канте, Алонсо; П. Родригес, Азар; Д. Коща
Мениджър: Антонио Конте

Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Валенсия, Смолинг, Байи, Блинд; Фелаини, Ерера; Лингард, Погба, Мата; Ибрахимович
Мениджър: Жозе Моуриньо

Баланс между двата отбора: 167 мача, 47 победи за Челси, 52 равенства, 68 победи за Манчестър - г.р. 204 - 268

Любопитни факти:
*Единственият предишен сблъсък между отбора на Антонио Конте и Жозе Моуриньо е на 13 декември 2009, когато Интер и Аталанта правят 1:1.
*След като вкара 4 гола от първите си 15 удара във Висшата лига, Ибрахимовичне успя да порази целта при последните си 26 изстрела.
*Моуриньо загуби 2 от първите си 8 мача във Висшата лига като мениджър на Манчестър. Третото му поражение начело на Челси дойде в 64-ия му мач в първенството.
*Челси е без загуба в последните си 10 мача срещу Юнайтед (5 победи и 5 равенства)
*В последните 6 двубоя на "Стамфорд Бридж" във Висшата лига има показани 4 червени картона. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!