Подалият изненадващо оставка като треньор на Левски Люпко Петрович говори пред медиите след победата на "сините" с 2:0 над Берое. Сърбинът не води тима, но изгледа срещата със заралии.

"Оставката ми съм я обяснил. Искам да кажа, че този мач днес е от тези 13, които водих, най-тежкият от всички. Много съм щастлив, че днес победихме", започна Петрович.

"Всички знаят, че съм подал оставката си още преди един ден. Тимът играеше така, както играхме през всички мачове. И Букарев, и Топчо знаеха какво да направят и как да преследват целите. Водеха добре отбора и тактически, и по всякакъв начин. Това ми е победата на прощаване за Левски.

Не искам да казвам кой е новият треньор, може вие да го знаете кой е. Знаете и кой е писал против мен във вестниците. Левски е мой клуб, нямам нищо против Левски, нищо лошо няма да кажа срещу този отбор. Срещу Левски никога няма да кажа нищо", продължи сърбинът.

"Станаха промени в ръководството, затова реших да си тръгна. И преди време дадох оставка, която президентът Русев не прие и ме помоли да остана. Сега няма как да остана. Драго ми е, че Левски е последният ми клуб в кариерата, повече няма да бъда.

Аз съм сантиментален човек и не правя това, което не искам. Звезда и Левски са моите отбори, срещу тях няма да кажа нищо. Левски сега си има перфектни треньори - Букарев и Топчо. Двамата имаха възможност да научат всичко, което сме работили досега. Исках да си тръгна, точно когато съм на върха", каза още Петрович.

"Поводите съм ги изказал - всички вестници пишеха, че ме сменят, знаете името на наследника ми. Това влияе, няма как. Много трудно може да се стигне до титлата, желанието ми беше такова. Ако аз съм участник в един етап за спечелване на титлата, ще е добре. Но отбор като Лудогорец много трудно би бил премахнат", допълни 69-годишният специалист.

"Изброил съм 10 точки за оставката си, написал съм всичко. Изпълнителната директорка говори с момчетата, ама тя си е директорка, може да го прави. Не си тръгвам обиден. Моята работа в Левски ми донесе много щастие. Но много се пишеше против мен, напрежение се наслагаше, здравето ми пострада. Не искам повече да го рискувам. На 69 години съм и не искам да работя повече в такава обстановка", завърши доскорошният треньор на Левски.

Всичко за Първа лига
ТВ програмата на Първа професионална лига