Руският пилот Данийл Квят ще остане в Торо Росо и през следващия сезон. Тимът няма да променя двамата си пилоти за 2017 година и така Квят ще продължи да бъде съотборник на Карлос Сайнс-младши.

Торо Росо обяви решението си със специално изявление до медиите, което беше озаглавено: „Ръцете долу, те са наши!“. Така се сложи край на спекулациите, че руснакът ще напусне сателитния отбор на Ред Бул и ще премине във Форс Индия.

Синът на легендарния рали пилот Карлос Сайнс пък още през юни получи гарантирано място в Торо Росо за следващия сезон, въпреки че имаше слухове, че може да стане състезател на Рено.

Данийл Квят започна сезона като пилот на Ред Бул, но през май беше разменен с холандеца Макс Верстапен, който направи силно начало на шампионата като пилот на Торо Росо.

Така Форс Индия и Рено останаха с въпросителни относно своите пилоти за следващия сезон. При Форс Индия е ясно, че Серхио Перес остава, а Нико Хюлкенберг се мести в Рено. Двата отбора трябва да си изберат втори състезатели.

Уилямс също се очаква да направи изявление за второто място в отбора. Валтери Ботас остава в тима, но Фелипе Маса обяви, че това е последният му сезон във Формула 1. Очаква се бразилецът да бъде заменен от канадския тийнейджър Ланс Строл.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1