Английският шампион Лестър сложи край на серията си от три поредни мача без победа във Висшата лига и в среща от 9 кръг се наложи с 3:1 като домакин на Кристъл Палас. За тима на Клаудио Раниери това е втори успех в рамките на четири дни, след като във вторник победи ФК Копенхаген с 1:0 в Шампионската лига. Лестър няма загуба у дома вече 20 поредни срещи.

Ахмед Муса откри резултата в 42-ата минута с точен удар от границата на наказателното поле. Шинджи Оказаки удвои в 62-ата, когато реагира най-бързо при центриране отляво, което беше пресечено от защитник на Кристъл Палас.

В 80-ата минута Кристиан Фухс вкара третия гол за „лисиците“. Австрийският бранител, който вчера поднови договора си с клуба, се разписа с удар от дъгата на наказателното поле, след като топката се озова в краката му при избиване на центриране от корнер.

Йоан Кабай върна едно попадение за „орлите“ пет минути преди края, когато пред вратарското поле засече ниско центриране на Уилфред Заха.

Така Лестър събра 11 точки и излезе на 12-о място в класирането. Кристъл Палас е точно преди „лисиците“ със същия точков актив, но по-добра голова разлика.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!