След погрома с 6:0 над Лудогорец в Шампионската лига през седмицата Арсенал се издъни на домашна сцена, завършвайки 0:0 с Мидълзбро на своя „Емирейтс” в среща от деветия кръг на английската Висша лига. С точката „топчиите”, които прекъснаха серия от 6 победи в елита и не успяха да подарят победа за рождения ден на мениджъра си Арсен Венгер, временно излязоха на върха във временното класиране поне за ден преди мача на Манчестър Сити срещу Саутхемптън утре от 15:30 часа българско време.

„Артилеристите” очаквано имаха инициативата през целия мач, но трудно намираха пролуки през отбраната на гостите, които имаха и по-чисти положения за гол. Пропуски за Мидъзбро направиха Адама Траоре и Алваро Негредо, чийто удари бяха отразени от вратаря Петър Чех. Гастон Рамирез пък нацели гредата след много добро изпълнение на пряк свободен удар, а в 33-ата минута негов удар бе спасен от Чех. В самия край на първата част малко не достигна на Йозил да засече прострелно центриране на Уолкът и да се разпише.

След почивката в 48-ата минута вратарят на гостите Виктор Валдес сгреши и домакините можеха да поведат, но Лоран Косчиелни не успя да засече топката в опразнената врата след центриране на Алексис Санчес. Пет минути по-късно Валдес изби силен удар на Санчес. В 59-ата минута Чех за трети път спаси Арсенал, след като Траоре проби на скорост и стреля остро по диагонала, но чешкият страж изби. В 66-ата минута Алексис Санчес бе изведен зад отбраната на гостите и шутира слабо, а Валдес улови топката. До края на мача домакините не спряха да търсят победния гол, но така и успяха да реализират такъв. В добавеното време гол на Месут Йозил бе отменен справедливо заради засада.

След равенството Арсенал е лидер във временното класиране с 20 точки и е на една пред Манчестър Сити, който в с мач по-малко. Мидълзбро е над чертата на 17-а позиция със 7 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!