Левски приема Берое в мач, който ще бъде под №100 в съперничеството между двата тима в елита. Двубоят от 11-ия кръг на Първа лига е от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов". До момента "сините" имат 52 победи, 27 срещи са завършили наравно, а старозагорци са постигнали 20 успеха.

Задачата на домакините е само една - да се върнат на победния път след равенството 1:1 срещу ЦСКА. Гостите пък ще бъдат водени от нов треньор и са в лоша серия от четири поредни загуби. Кондиционният специалист Пламен Липенски зае временно поста на подалия оставка Александър Димитров. Както е известно, домакинската загуба с 3:4 от Ботев в миналия кръг доведе до раздялата на младия специалист с клуба от Стара Загора.

Левски под ръководството на Люпко Петрович все още не е допускал загуба в шампионата - 7 победи и 3 равенства, като последното поражение е точно от Берое в последния кръг на миналия сезон. Това дава аванс от 2 точки пред Лудогорец на върха на класирането, но разградчани са с мач по-малко. Затова и "сините" нямат право на грешка. Избраниците на Петрович се изправят срещу неудобния си противник в последните години, но пък днес едва ли беройци са чак толкова сериозна заплаха за тима от "Герена". Единствено завърналият се Жуниор Мапуку плаши Левски, след като привлече вниманието в миналия кръг с хеттрика си срещу Ботев. Таранът се закани днес да накаже и "сините". За Берое ще играе и опитният Емил Гъргоров.

Напрежението преди мача се покачи вчера, когато от Стара Загора скочиха срещу решението на Съдийската комисия да назначи отново Станислав Тодоров. На клубния сайт на Берое беше публикувана позиция, в която заралии питат футболната централа кой и как определя нарядите. Според шефовете на Берое е "нагло или идиотско" да се назначи рефер, предизвикал множество скандали в последния мач на "Герена" между същите два отбора. На 2 април "сините" повалиха Берое с 1:0 след гол от дузпа на Венцислав Христов.

"По принцип не искам много да коментирам съдийската тема. Искаме да играем за футбол, да мислим за футбол, а не да се занимаваме с рефери. Но според мен не е спортсменско да се говори за реферите преди двубоя. Берое е добър отбор, искаме да играем футбол с тях, не да говорим за съдии", реагира пред "Меридиан Мач" Люпко Петрович.

"Какво да ви кажа? Нали и Ивайло Стоянов не е в нарядите. Откакто се върнах на "Герена", само ни режат. Вижте мача с Монтана, с Локомотив (Пловдив), с ЦСКА. Взели са ни поне 4 точки до момента", недоволства сърбинът.

Вероятни състави:
Резултат с изображение за левски фк
ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Франсис Нар, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи
Контузени: Деян Иванов, Галин Иванов, Илиян Мицански, Александър Александров
Наказани: няма

Резултат с изображение за берое
БЕРОЕ:  Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Атанас Зехиров, Кохей Като, Охене, Александър Василев, Емил Гъргоров, Борислав Цонев, Жуниор Мапуку
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 99 мача, 52 победи за Левски, 27 равенства, 20 победи за Берое, г.р. 175:99 за Левски

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига