ЦСКА победи Монтана с 2:0 в среща от 11-ия кръг на Първа лига на стадиона в Ловеч и записа първата си победа като гост в настоящото първенство.

В 29-ата минута топката се озова във вратата на Монтана след удар на Преслав Йорданов, но попадението бе отменено заради засада. Минути по-късно пък удар на Руи Педро бе избит от голлинията. Още един гол на ЦСКА бе отменен в 35-ата минута, когато Антон Недялков вкара от малък ъгъл, но секунди, след като тъчреферът вдигна флага. 

"Червените" поведоха в 54-ата минута, в която след центриране от ляво Милчо Ангелов надскочи отбраната на Монтана и откри резултата. Минути след това Руи Педро падна в наказателното поле с претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. 

След час игра отбраната на "армейците" на няколко пъти се пропука и домакините от монтаба опитаха извеждащи подавания, но усилията им не стигнаха за точен удар към вратата.

Двубоят продължи с атаки към двете врати, а Малинов (ЦСКА) и Полюткин (Монтана) можеха да вкарат в една от двете врати четвърт час преди края.

Милчо Ангелов се превърна в тотален герой за ЦСКА в 80-ата минута, когато вкара за 2:0, отново след центриране от левия фланг, но този път след удар с крак.

ЦСКА вече е на трето място с точка зад Лудогорец и на три над Левски, но с два мача повече от разградчани и един от "сините". Монтана е на последното място с 8 загуби, 2 равенства и победа.

МОНТАНА - ЦСКА 0:2
0:1 Милчо Ангелов (54'), 0:2 Милчо Ангелов (80')
 
Резултат с изображение за фк монтанаМОНТАНА: 1.Христо Иванов, 14.Христос Контохристос, 29.Диарасуба Бамба, 3.Иван Михов, 6.Тихомир Трифоновjalt.jpg, 23.Шоко, 25.Костадин Дяковjalt.jpg (smqna.jpg8.Георги Коруджиев), 5.Антон Полюткин(smqna.jpg24.Фернандо да Силваjalt.jpg), 7.Даниел Генов, 22.Сергей Георгиев, 28.Маркиньос (smqna.jpg16.Стивън Петков)
Резерви: 33.Ивайло Василев, 19.Юлиян Чапаев, 20.Николай Чипев, 20.Петър Атанасов

Резултатът от образа на FK ЦСКАЦСКА: 30.Александър Конов, 3.Антон Недялков, 23.Александър Дюлгеров, 5.Рафаел Перес, 4.Божидар Чорбаджийски, 20.Петрус Бумал (smqna.jpg73.Милчо Ангелов), 6.Рубен Пинто, 18.Александър Георгиев (smqna.jpg19.Кирил Десподов), 21.Руи Педро, 7.Диого Виана, 9.Преслав Йорданов (smqna.jpg15.Кристиан Малинов)
Резерви: 1.Анатоли Господинов, 28.Пламен Гълъбов, 22.Никола Колев, 6.Красимир Станоев

Главен съдия: Валентин Железов
Стадион: "Градски" (Ловеч)

Всичко за Първа лига - ТУК
Програмата на Първа професионална лига