Манчестър Юнайтед оглави Група "А" на Лига Европа, след като разби у дома с 4:1 Фенербахче. "Червените дяволи" поведоха след две последователно реализирани дузпи в рамките на 3 минути, а до края на срещата нямаха проблеми и контролираха напълно играта. Капитанът на англичаните Уейн Рууни не успя да се разпише и да изравни рекорда на Рууд Ван Нистелрой за най-много попадения с екипа на Юнайтед в европейските клубни турнири. За отбора на гостите пък игра бившият играч на Юнайтед Робин ван Перси, който отбеляза почетното попадение.

Първата дузпа бе свирена в 31-ата минута, а зад топката застана Пол Погба, който не сгреши и откри - 1:0. Само две минути по-късно, главният съдия отново посочи бялата точка в наказателното поле на гостите. Зад топката този път застана Антони Марсиал, който удвои. С нов гол на Погба в добавеното време на първата част, Юнайтед се прибра на почивка, водейки с 3:0.

След подновяването на играта "червените дяволи" намалиха значително темпото, което не попречи на Джеси Лингард да реализира четвърти гол за домакините в 48-ата минута.

В крайна сметка Фенербахче стигна до почетно попадение, след като ван Перси засече пас на Емануел Еменике и остави Де Хеа безпомощен - 4:1.

 

Втори в групата остана Фейенорд, който постигна минимална победа с 1:0 над Зоря. Холандският тим има 6 точки, колкото и Юнайтед. Николай Йоргенсен реализира единственото попадение в двубоя в 58-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА