Сериозен скандал е на път да разтърси германската Бундеслига, след като един от футболистите на Херта Синан Курт е изпращал снимки на пениса си в състояние на ерекция на непълнолетно момиче, съобщава „Билд”.

Родителите на момичето подали жалба в полицията и 20-годишният футболист  на „старата дама” веднага е бил задържан. След проведено разследване от прокуратурата Синан Курт е бил осъден по бързата процедура да изплати глоба в размер на 25 дневни заплати по 800 евро или общо 20 000 евро, без въобще да бъде разпитван. Футболистът има право да обжалва и ако реши да го направи, ще бъдат взети под внимание и неговите показания.

Засега от Херта отказват да коментират случилото се, но Курт е включен в групата на тима за домакинството срещу Кьолн в събота от 16:30 часа българско време.

"Синан отрича обвиненията и ще обжалва", отсече агентът на играча Михаел Декер.

Това не е първо провинение на футболиста, който през лятото на 2014 г. ядоса босовете на бившия си клуб Байерн, след като нае хеликоптер, за да разходи приятели от Кан до Сен Тропе. След това Курт повече не игра за баварците и през януари 2015 година премина в Херта.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!