Лудогорец записа най-тежката си загуба в Шампионска лига. "Орлите" отстъпиха с 0:6 при гостуването на Арсенал пред близо 60 хиляди зрители на стадион "Емирейтс". Класата на "топчиите" ясно пролича и избраниците на Арсен Венгер тотално надиграха футболистите на Георги Дерменджиев. Така лондончани запазиха лидерството в Група "А" със 7 точки. Толкова има и ПСЖ, който се справи с Базел (2:0). Лудогорец и швейцарският шампион остават с по 1 точка, а за българите предстои домакинство на Арсенал на 1 ноември.

С хеттрик във вратата на Владислав Стоянов блесна Месут Йозил, а по веднъж точни за лондончани бяха Алексис Санчес, Tио Уолкот и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

При гостуването на "Емирейтс" играчите на Лудогорец се радваха на мощна подкрепа от малко повече от 3000 българи.

Резултатът на почивката беше 2:0, а имаше още няколко отлични ситуации за попадение и пред двете врати. "Топчиите" започнаха вихрено и ситуациите пред българската врата започнаха да се редуват една след друга. Първото попадение логично не закъсня. В 12-ата минута Алексис Санчес получи извеждащ пас, финтира Козмин Моци, който се хвърли на шпагат, и с прехвърлящ удар по диагонал реализира за 1:0 в далечния ъгъл на Владо Стоянов.

След това "орлите" започнаха по-уверено да поглеждат към вратата на Арсенал. В 19-ата минута заменилият Петър Чех за този мач - Давид Оспина, спаси изстрел на Мисиджан. В 23-ата стражът на домакините се намеси и при удар на Кафу. Пет минути по-късно Мисиджан беше на сантиметри да се възползва от грешка в защитата на Арсенал, но Оспина изби топката от краката му в последния момент.

В 32-ата Лудогорец като по чудо не изравни. Мисиджан бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Последва пас към Вандерсон, който шутира от границата на наказателното поле, но топката се отби в дясната греда и излезе в аут.

В 42-ата минута Уолкот вкара за 2:0. Английският национал получи топката от Санчес и от около 20 метра стреля неспасяемо за Стоянов. Малко преди почивката българският страж спаси сигурен гол и не позволи на Санчес да се разпише отблизо с глава.

Второто полувреме започна с много груба грешка в отбраната на Лудогорец, при която Паломино заложи топката на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който покачи на 3:0. Именно това попадение окончателно прекърши "орлите" и до края избраниците на Дерменджиев позволиха на домакините тотално да контролират играта. В 56-ата минута резултатът набъбна на 4:0. Марселиньо загуби топката на границата на наказателното поле, Косчелни я изрита силно напред, Месут Йозил овладя, бързо напредна към вратата и прехвърли успешно Владо Стоянов. Германският национал се развихри до края и вкара още две попадения. В 83-ата резервата Лукас Перес напредна по левия фланг и пусна успоредно на голлинията към непокрития Йозил, за когото не бе проблем да реализира с удар от движение - 5:0. Германският национал оформи хеттрика си в 87-ата минута. Отново Лукас Перес му асистира, а Йозил засече от воле с левия крак и направи победата на "топчиите" още по-изразителна - 6:0.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

АРСЕНАЛ - ЛУДОГОРЕЦ 6:0
1:0 Алексис Санчес (12), 2:0 Tио Уолкот (42), 3:0 Алекс Окслейд-Чембърлейн (46), 4:0 Месут Йозил (56), 5:0 Месут Йозил (83), 6:0 Месут Йозил (87)

Срещата по минути:
1 svirkata.jpg Начало на мача.
2 - Кафу нахлу в наказателното поле на Арсенал, но беше блокиран.
9 - ОПАСНО! Йозил изведе отлично Тио Уолкот, който преодоля Натанаел, но след това Паломино се намеси решително и спря опасната атака на домакините.
11 - Моци застана на пътя на топката, която беше опасно насочена към Санчес.
12  ГОЛ! 1:0 за Арсенал! Мощният домакински натиск доведе до гол във вратата на българския шампион. Алексис Санчес се разписа. Чилиецът финтира Моци отляво в наказателното поле на Лудогорец и с отличен прехвърлящ удар реализира в далечния ъгъл на Владо Стоянов.
17 - Неточен удар на Марселиньо към вратата на домакините.
19 - Мисиджан стреля силно от малък ъгъл, Давид Оспина спаси.
23 - Марселиньо изведе Кафу, Оспина първоначално бе излязъл напред, но успя да се върне навреме, за да спаси.
27 - Паломино блокира удар на Месут Йозил.
28 - ОПАСНО! Мисиджан беше на сантиметри да се възползва от грешка в защитата на Арсенал, но Оспина изби топката от краката му в последния момент.
29 - OПАСНО! Окслейд-Чембърлейн нахлу на скорост в наказателното поле на "орлите" пусна пас към връхлитащия Тио Уолкот, но той не успя да засече пред голлинията.
32 - ГРЕДА! Много добра атака на Лудогорец, която за малко щеше да завърши с изравнителен гол. Мисиджан получи топката зад гърба на защитата след пас от дълбочина, Оспина успя да избие, след което коженото кълбо стигна до Вандерсон, който стреля по земя, но топката се отби в дясната греда и излезе в аут.
42  ГОЛ! Тио Уолкот бележи за 2:0! Английският национал получи топката от Алексис Санчес и от около 20 метра стреля неспасяемо, което принуди Владо Стоянов да вади коженото кълбо за втори път от мрежата си.
45 - ОПАСНО!
Алексис Санчес надскочи отбраната на Лудогорец след центриране отляво, засече с глава и само отличната намеса на Владислав Стоянов предотврати нов гол в българската врата.
45 - Край на първото полувреме.
----------------
46 svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46  ГОЛ! Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписва още в началото на втората част - 3:0! Киърън Гибс центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, Санчес не успя да играе с топката, но тя стигна до Oкслейд-Чембърлейн, който от точката на дузпата се разписа с точен изстрел в десния ъгъл.
56  ГОЛ! 4:0 за "топчиите"! Косчелни отне топката при атака на Лудогорец и я изрита силно напред, където Месут Йозил я овладя, бързо напредна към вратата и прехвърли успешно Владо Стоянов.
68 - ОПАСНО! Блестяща намеса на Владо Стоянов. Санчес изведе Алекс Окслейд-Чембърлейн зад гърба на защитата на Лудогорец, играчът на "топчиите" стреля мигновено, но българският страж демонстрира отличен рефлекс и спаси.
79 - Далечен удар на Анисе, топката излиза в аут.
83 ГОЛ! 5:0 след втори гол на Месут Йозил! Избраниците на Венгер организираха бърза атака, Лукас Перес напредна по левия фланг и пусна успоредно на голлинията към непокрития Йозил, и за германския национал не бе проблем да реализира с удар от движение.
87  ГОЛ! Хеттрик на Йозил - 6:0! Лукас Перес отново асистира на германския национал, който засече от воле с левия крак и направи победата на "топчиите" още по-изразителна.
90+2 - Край на мача. Лудогорец падна с 0:6 от Арсенал в Лондон.

Резултат с изображение за arsenal
АРСЕНАЛ: 13.Давид Оспина, 24.Ектор Белерин, 20.Шкодран Мустафи, 6.Лоран Косчелни (к), 3.Киърън Гибс, 34.Франсис Коклен, 19.Санти Касорла (57 smqna.jpg 35.Мохамед Елнени), 14.Тио Уолкот (61 smqna.jpg 9.Лукас Перес), 11.Месут Йозил  , 15.Алекс Окслейд-Чембърлейн , 7.Алексис Санчес (73 smqna.jpg 17.Алекс Айоби)
Резерви: 33.Петър Чех, 5.Габриел, 35.Мохамед Елнени, 17.Алекс Айоби, 18.Начо Монреал, 29.Гранит Джака, 9.Лукас Перес
Треньор: Арсен Венгер


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 27.Козмин Моци, 5.Хосе Паломино, 6.Натанаел, 18.Светослав Дяков (к), 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон (80 smqna.jpg 92.Джоди Лукоки), 93.Върджил Мисиджан (68 smqna.jpg 28.Клаудиу Кешерю), 84.Марселиньо, 22.Джонатан Кафу
Резерви: 1.Милан Борян, 4.Сисиньо, 32.Игор Пластун, 8.Лукас Саша, 92.Джоди Лукоки, 11.Жуниор Кишада, 28.Клаудиу Кешерю
Треньор: Георги Дерменджиев

Лондон, стадион "Емирейтс"
Съдия: Артур Соарес Диас (Португалия)