Старши треньорът на Етър Георги Василев изтъкна, че ЦСКА изживява своята Голгота, след като стигна до "В" група, а в последствие се завърна сред елитните български отбори. Според него равенството в дербито срещу Левски е най-логичният резултат. Бившият наставник и на двата столични гранда е на мнение, че "сините" са намерили верния тон след тежкото лято.

„ЦСКА изживява своята Голгота. Стигна до "В" група, върна се в елита, направи добър подбор и финансово си личи, че има стабилност. Организационно в играта все още се чувстват проблеми. Равенството прилягаше най-добре на Вечното дерби", коментира той пред "Диема Спорт".

„Левски изживя едно тежко лято, но след това намери верния тон. Петрович наложи свой стил и свой начин на игра в отбора. Разбира се има някои слабости, но целта е да се усъвършенства. Аз мисля, че и в мача срещу ЦСКА пролича, че Левски има проблеми в атака. Освен гола и ситуацията, в която Георги Костадинов излезе сам срещу вратаря, не се сещам за друго положение. Левски е най-сериозният конкурент на Лудогорец и като класиране, и като потенциал, въпреки че има още много да се работи“, добави Василев.

„Виждам в Петър Хубчев добро решение за национален селекционер с всички уговорки, че той не е магьосник. По-важна е неговата градивна роля оттук-нататък. В националния отбор трябва да играят футболистите, които се намират в момента в най-добро състояние и могат да създадат един общ колектив. Аз мисля, че той ще се постарае да направи това“, каза още Георги Василев.