Екшънът в пиринската бундеслига след мача между Белица и Места намери своето продължение.  Веднага след двубоя хаджидимовци се оплакаха, че са били бити от противниковите футболисти и местните фенове, и по този повод шефът на домакините от Белица Дарчо Чипев изложи своята версия за случилото се пред "Струма.бг", като същевременно поднесе от името на клуба извиненията си към гостуващия тим.

„Във връзка с публикуваното за проведения футболен мач на 16 октомври в град Белица с ФК Места искам да кажа, че това бе един нормален мач от пиринската бундеслига, което може да се види от получените картони на двата отбора. Футболистите от Хаджидимово започнаха с провокациите още от първата минута, най-вече Димитър Парасков, получил жълт картон именно за провокация в 5-та мин., а по същия повод съдията спести поне още 4 такива. Ние също имаме снимка от спукана вежда на нашия капитан Атанас Кутев, получена вследствие от остро влизане на техен футболист. Още в 15-та мин. той бе откаран в Спешна помощ - Разлог и има четири шева на лявата вежда. За това кой стадион отговаря или не отговаря на изискванията на БФС - добре е те да си погледнат техния стадион. От едната страна е с ограда от 1 метър, а от другата без такава, за тревното покритие просто няма база за сравнение.

И накрая за инцидента, който провокира нашите футболисти и публиката. При тъч за нашия отбор техният играч Георги Коджебашев взе топката и не я даваше да изпълним тъча. Току-що завърналият се от болницата Наско Кутев се опита да му я вземе от ръцете, при което Коджебашев я запрати с все сила в лицето му, а футболистът с номер 7 го изблъска силно в гърба, и нашето момче се поддаде на провокацията и го изрита с крак в бедрото. В защита на капитана ни се притече негов роднина, който бе върнат веднага на трибуните от полицаите. В заключение ние, футболистите и ръководителите от Белица, искаме да поднесем нашите извинения на колегите от Хаджидимово за причинените неудобства“, написа Чипев.