Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон отвърна по най-добрия начин на критиките, които получава напоследък. Големият вратар направи невероятни неща в мача с Лион в Шампионската лига, а освен това спаси и дузпа. Благодарение на Буфон Ювентус надделя с 1:0 и то с намален състав.

„Хората могат да организират погребение, но там няма никого. Казвал съм много пъти, без високомерие, че съм много самокритичен и не ми трябва да слушам другите, които използват дадени ситуации, за да проявят неуважение. Чух много глупави неща през последните седмици, но само един верен коментар: „Очаквам повече от Буфон”. Това е вярно и се съгласявам напълно”, каза Буфон.

„Не се радвах след спасяванията, защото бяхме с 10 човека и не исках да хабя енергия. Исках да остана концентриран върху играта, защото бях длъжник на моите съотборници, на клуба и феновете, които винаги са ме подкрепяли”, продължи стражът на "Старата  госпожа".

„Парадоксално бяхме по-компактни и повече играехме като отбор с 10 човека. Успяхме да издържим под напрежение, но не бяхме доволни от точката и показахме нашия дух. Можем да играем много по-добре и ще е много жалко, ако не използваме времето до март, когато започват елиминациите, за да вдигнем няколко нива нагоре”, завърши Буфон.