Байер (Леверкузен) и Тотнъм разделиха по точка след 0:0 на „БайАрена” в мача си от третия кръг на група „Е” в Шампионската лига.

И двата тима имаха един куп положение за гол, но така и не съумяха да стигнат до трите точки. Гостите от Лондон бяха по-добри през първата част и още в 10-ата минута Хьон Мин-Сон бе изведен сам срещу вратаря Бернд Лено, но чукна топката вляво за Кристиан Ериксен, а датчанинът вкара, но голът не беше признат заради засада. Последваха пропуски на Деле Али и Винсент Янсен с шут в гредата. В края на полувремето Чичарито отправи два удара за домакините, но покрай вратата на Уго Лорис.

В началото на второто полувреме Леверкузен можеше да поведе. Кислинг нахлу отдясно по крилото и центрира прострелно във вратарското поле, където Чичарито засече топката в движение, а Уго Лорис я захлупи върху голлинията, което бе доказано и от системата за наблюдение. „Аспирините” продължиха да натискат и в 62-ата минута Лорис спаси шут на Адмир Мехмеди. В 69-ата минута Йомер Топрак засече чудесно центриране на Кампл от ъглов удар, но прати топката в ръцете на Лорис.

В 85-ата минута Кевин Кампъл финтира бранител на гостите и центрира по тревата покрай Трипиър, а Кислинг пропусна от близка дистанция.

След равенството Тотнъм остана втори в групата с 4 пункта, а Леверкузен е трети с 3 точки.

Резултат с изображение за bayer leverkusenРезултат с изображение за tottenhamБАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) - ТОТНЪМ 0:0


Леверкузен, "БайАрена"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА