Шампионът на Англия Лестър записа трета поредна победа в дебютното си участие в Шампионската лига, след като надви с 1:0 Копенхаген у дома. Риад Марез реализира единствения гол в 40-ата минута, а след почивката попадение на Ислам Слимани бе отменено заради много спорна атака.

Гостите имаха известен превес на "Кинг Пауър Стейдиъм", но в 40-ата минута обаче "лисиците" нанесоха своя удар. Джейми Варди центрира отляво, Слимани, който беше на далечната греда, свали с глава към Риад Марез, който бе изпуснат от отбраната и засече отблизо. Копенхаген имаше две добри възможности да изравни в оставащите минути до почивката, но първо удар на Туту от 25 метра рикошира в последния момент в Уес Морган и премина над вратата, а при последвали корнер Корнелиус засече с глава, но изпрати топката отново над напречната греда.

Лестър започна добре второто полувреме и Слимани и Дринкуотър пропуснаха добри възможности. Шмайхел пък спаси удар с глава на Корнелиус.

В 65-ата минута Йохансон сбърка в отбрана и подари топката на Марез, но в последния момент бранителят успя да се върне и да блокира шута на алжиреца, лишавайки го от втори гол в мача. Три минути след това Слимани вкара втори гол, който обаче бе отменен заради много спорна засада на алжиреца.

В края гостите имаха две много добри възможности за изравнително попадение, но Сантандер не бе точен с глава отблизо, а Шмайхел показа фантастичен рефлекс, спасявайки удар на Корнелиус.

ГРУПА "G"
 

Резултат с изображение за fc leicesterРезултат с изображение за fc copenhagen logoЛЕСТЪР - КОПЕНХАГЕН 1:0
1:0 Рияд Марез (40)

Лестър, "Кинг Пауър"
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА