Италианският шампион Ювентус спечели с 1:0 при визитата си на Олимпик (Лион) и остава лидер в група „H” на Шампионската лига след изиграването на срещите от третия кръг. „Бианконерите” завършиха мача в намален състав, след като в 54-ата минута Лемина получи втори жълт картон. Въпреки това гостите стигнаха до успеха с гол на резервата Хуан Куадрадо (76).

Домакините бяха по-активният тим през целия мач, но вратарят на „старата госпожа” Джанлуиджи Буфон ги отчая с феноменални намеси. Той дори спаси дузпа в 35-ата минута на Александър Лаказет. Тя беше дадена за задържане от страна на Леонардо Бонучи срещу противник при изпълнение на корнер. Буфон обаче отрази удара на Лаказет от бялата точка. Пропуски за гостите до почивката направиха Гонсало Игуаин, Дани Алвес и Сами Кедира.

След червения картон на Лемина в 54-ата минута Гонсало Игуаин пропусна сам срещу вратаря на домакините. В 71-ата минута Толисо стреля с глава от близка дистанция в тялото на Буфон. Пет минути след това Хуан Куадрадо се подигра със защитник на Лион по дясното крило и с мощен удар от малък ъгъл вкара победния гол за гостите. До края на мача Лион натисна и направи няколко пропуска.

Лед успеха си Ювентус остава лидер в групата със 7 точки. Лион е трети с 3 точки.

Резултат с изображение за fc lyonРезултат с изображение за fc juventusЛИОН - ЮВЕНТУС 0:1
0:1 Хуан Куадрадо (76)

Лион, "Парк Олимпик Лионе"
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА