Нападателят на Барселона Неймар ще изпревари съотборника си Лионел Меси и голмайстора на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо по изключително любопитен показател още тази седмица. Бразилецът ще стане най-платеният футболист в света с подписването на новия си договор с каталунците, твърди италианският спортен ежедневник „Гадзета дело Спорт”.

Както е известно, бразилският национал ще продължи контракта си с Барса официално в петък от 16:00 часа българско време. 24-годишният нападател ще остане на „Камп Ноу” до лятото на 2021 година, а заплатата му ще бъде 25 милиона евро на сезон. Така Неймар ще стане най-добре платеният футболист в света, след като се очаква голмайсторът на Реал (Мадрид) да получава само 23 милиона евро, когато продължи контракта си също до 2021 година. Клаузата за откупуване на правата на Неймар е 250 милиона евро, а 15% от тези пари ще бъдат за него, ако някой клуб реши да ги плати и да го привлече в редиците си.

Неймар се присъедини към Барселона преди началото на сезон 2013/14. Оттогава той изигра 149 мача, в които отбеляза 90 гола. Бразилецът спечели всички възможни клубни трофеи с каталунците, а в последното издание на "Златната топка" завърши на трето място.

При всички случай голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще измести Неймар от първата позиция, след като се очаква в скоро време и той да поднови договора си с каталунците. Според испанските медии тогава 29-годишният аржентинец ще получи 30 милиона евро заплата на година.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН