Поредният скандал се разигра в пиринската бундеслига, този път при гостуването на Места в Белица, където хаджидимовските футболисти победиха временния лидер с 3:2 и го заместиха на върха в ІV дивизия. Мачът бе белязан от батални сцени и побой над играчи на гостите, нанесен от местната агитка и състезатели на домакините, пише "Струма.бг".

Искрата пламна в 90-та мин., когато при изпълнение на тъч от Георги Коджебашев топката му бе подадена от белишки играч, след което съперниковият футболист атакува играещия треньор на хаджидимовци с два ритника. След това публиката навлезе на терена и заедно с някои футболисти на домакините започна саморазправа. Нокаутиран с един удар бе роденият през 2001 г. Тодор Симеонов, който получи и шут с бутоните в главата. Втори нокаут събори на земята Кирил Пулев, а почти целият отбор на гостите инкасира поражения. Благодарение на полицаите и някои от трезвомислещите футболисти на Белица бе предотвратено нещо по-сериозно. Дълго след срещата гостуващият тим не напусна съблекалнята.

„Беше изключително страшно. За първи път съм замесен в подобно нещо. Бе като на война, всички бяха освирепели и имах чувството, че живи няма да излезем от стадиона. Благодаря на полицаите и на някои от момчетата в отбора на съперника, които ни отърваха от линч. Вярно е, че мачът имаше особен заряд, но в крайна сметка футболът е само игра. Не знам какво искаха тези хора. Може би не им хареса, че обърнахме двубоя. След отбелязването на победния гол нещата станаха нетърпими и всяко тяхно влизане бе с опасност да бъде контузен някой от нас. Това ясно личи от подутите глезени на някои от играчите, включително и на мен. Те спореха при всяко отсъждане на рефера и бе наистина нетърпимо.

Не знам обаче как стадионът е бил лицензиран за мачове в тази група, която бе създадена уж за да има по-добри условия за игра. В Белица няма ограда, която се изисква, и именно това улесни навлизането на публиката на терена. Нахлуха като лавина. Добре че оцеляхме“, коментира футболистът на Места Димитър Парасков