Един от най-добрите български защитници Николай Бодуров обяви пред "Меридиан Мач", че до Нова година ще чака оферти от чужбина и засега не мисли да подписва с отбор от България. Интерес към него имаше от страна на ЦСКА, но благоевградчанинът обаче засега изчаква, като разясни каква е ситуацията около него след раздялата му с Фулъм.
 
"Решил съм да изчакам до Нова година. Приоритет ми е да си намеря отбор в чужбина. При това имам своите условия, на които ще държа до последно. Затова и вече отказах няколко оферти. Най-настоятелни бяха от Мидтиланд, откъдето ми се обаждаха няколко пъти. Там някак си организационно не ми харесва как стоят нещата. Иначе стандартът на живот в Дания е много висок. Политическата обстановка в Турция и по-специално ситуацията покрай границата със Сирия ме накараха да отхвърля много добри условия от Газиантеп. Имаше и интерес от клубове от Втора Бундеслига, но без да си кривя душата, признавам, че към момента имам по-високи финансови претенции. Може да прозвучи нескромно, но си знам нивото и виждайки какви хора в какви клубове играят, мисля, че имам право на своите претенции", сподели Бодуров.
 
Той призна, че е търсен и от ръководството на ЦСКА, но на този етап решението му е да поддържа форма с родния Пирин и да изчака зимния трансферен прозорец, за да си намери нов клуб зад граница.
 
"Поне до Нова година ситуацията ще е такава. Хората уважават решението ми. Тренирам с Пирин и нямам проблеми да говоря с всеки български клуб, не само с бившите си шефове, но няма да избързвам. Моето мнение е, че по-лесно ще си намеря отбор като свободен агент. Ако това не стане и през зимата, няма да имам друг избор. Тогава ще ме видите пак по нашите терени. Сега проблемът е, че не играя мачове, но като цяло не мисля, че ще имам трудности при нивото на вътрешното ни първенство. С Манолев често се чуваме. Той предпочете да започне да играе, защото и в предишния си клуб не получаваше много шансове. Всеки, който е бил навън, знае, че е много трудно да се излезе отново от нашето първенство", добави 30-годишният бранител.
 
За ситуацията в родния си отбор Пирин, той бе категоричен, че момчетата в тима трябва да стъпват по-здраво в единоборствата.
 
"Знаете, че аз по принцип не съм от тези, дето много пазят съперниците. На тренировките обаче внимавам. В тази ситуация ще е ужасно, ако заради мен някое момче не може да участва в следващия мач. Казвам им обаче, че трябва да са по-уверени и смели на терена. По мое време на тренировките в Пирин бе по-тежко, отколкото в официалните мачове", спомня си Бодуров, който признава, че в момента Лудогорец е далеч напред пред конкурентите си в Първа лига.
 
"Успехът им е нещо много хубаво за целия български футбол. Говорих си с Владо Стоянов след мача онзи ден и му пожелах успех в Шампионската лига. Много ще се радвам да виждам повече българи в състава им, но конкуренцията там е наистина на европейско ниво. Тези от нашите, които успяват да се преборят с нея, наистина са достойни за уважение", завърши Бодуров.