Ръководството на Интер взе окончателно решение във връзка с разразилия се огромен скандал между аржентинския нападател Мауро Икарди и феновете на тима заради описан от него в автобиографията му друг инцидент с тифозите. Шефовете на "нерадзурите" не се съгласиха с искането на привържениците да бъде отнета капитанаката лента на аржентинеца. Икарди остава капитан на Интер, но ще бъде сериозно глобен. Това стана ясно след 70-минутен разговор между футболиста и ръководството на клуба.

"Тези дни преживях една тъжна част от моята авантюра с черно-синята фланелка. В едно семейство, каквото е Интер, се случва да има трудни моменти. Всичко стана заради една страница от моята книга, която можеше би беше малко прекалена. Обидих много тифози, но е нужно да се гледа напред. Искам да направя така, че всичко да се върне, както преди. Искам прошка, като ще направя всичко възможно тези страници да ги няма повече в книгата", каза играчът..

"Говорих с ръководството и това е затворена страница. Всички заедно искаме най-доброто за Интер, тъй като това е най-важното. Приемам всяко решение на ръководството. Освен това за в бъдеще ще се опитам да бъда по-внимателен, тъй като моята позиция го изисква. Обединени сме повече от всякога и ще преследваме целите си", добави Икарди.