Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в голямото дерби на английския футбол от осмия кръг на Висшата лига. Тактическото надиграване между германския мениджър на домакините Юрген Клоп и португалския наставник на гостите Жозе Моуриньо приключи без победител. За Даниел Стъридж това пък бе мач №100 с екипа на Ливърпул. В герой за гостите от Манчестър се превърна вратарят Давид Де Хеа, който имаше феноменални намеси през втората част и не допусна гол.

Още преди началото на срещата черна котка мина през терена, което предизвика усмивки и в двата лагера. В 6-ата минута Златан Ибрахимович пробва късмета си от пряк свободен удар, но прати топката високо над вратата на домакините. Гостите продължиха да бъдат по-активни, но ударите им към вратата на Кариус бяха неточни.

В 29-ата минута мърсисайдци отправиха първия си точен удар чрез Емре Джан, който засече с глава центриране, но топката отиде право в ръцете на Де Хеа. До края на първата част скуката на терена продължи да властва и логично резултатът остана непроменен.

След почивката в 54-ата минута Ибрахимович направи най-сериозния пропуск до момента, след като не успя да засече добре с глава чудесно центриране на Погба. Пет минути по-късно Де Хеа спаси удар на Емре Джан. В 71-ата минута испанският вратар на „червените дяволи” показа класа и след далечен шут на бразилеца Филипе Коутиньо.

В 81-ата минута след центриране от корнер Маруан Фелаини игра с глава, но топката мина покрай вратата. Две минути след това Фирмино получи извеждащ пас на скорост в наказателното поле, но Антонио Валенсия попречи с шпгата в последния момент на бразилеца да шутира към вратата.

След равенството Ливърпул остана на четвърто място със 17 точки и 2 по-малко от лидера Манчестър Сити и втория Арсенал. Манчестър Юнайтед пък запази седмата си позиция с 14 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА